Connect with us

Revistateo.ro

Anunț important pentru elevii din București: Cursurile se suspendă pe 31 octombrie și 3 noiembrie

Stiri

Anunț important pentru elevii din București: Cursurile se suspendă pe 31 octombrie și 3 noiembrie

Elevii din majoritatea școlilor bucureștene nu vor mai avea ore din 31 octombrie de la ora 14, urmând apoi firesc weekendul de 1 și 2 noiembrie, și luni, 3 noiembrie, până la ora 10, și asta pentru că toate școlile generale și liceele sunt în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale. Ministerul Educației a declarat că orele pierdute vineri, 31 octombrie și luni, 3 noiembrie, vor fin recuperate pe parcursul anului școlar.

Suspendarea cursurilor în datele 31 octombrie și 3 noiembrie sunt cauzate de organizarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din acest an. Duminică, 2 noiembrie, românii își vor alege președintele, iar votul va fi dat în școlile și liceele din toată țara. Acest program de suspendare a cursurilor e posibil și pentru turul doi al alegerilor, mai exact vineri, 14 noiembrie și luni, 17 noiembrie, anunță într-un comunicat de presă Ministerul Educației.

„În această perioadă am avut întâlniri cu toţi directorii unităţilor de învăţământ în care vor fi organizate secţii de votare. (…) Consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ va stabili programul exact al cursurilor în zilele de vineri 31 octombrie şi 14 noiembrie, dar şi pe cel al recuperărilor. Totodată, fiecare unitate de învăţământ va afişa la loc vizibil, joi, cu trei zile înaintea scrutinului, programul cursurilor, astfel încât elevii şi părinţii la fie informaţi din timp cu privire la suspendarea orelor şi reluarea activităţii de învăţământ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu.

De asemenea, același purtător de cuvânt a mai declarat pentru presă că în ziua de vineri 31 octombrie, după ora 14, toate camerele video de montiorizare din interiorul școlilor și din exteriorul acestora vor fi oprite.

Turul întâi al alegerilor prezidențiale are loc duminică, 2 noiembrie, când 14 candidați așteaptă votul românilor pentru a fi viitorii președinți ai României. Printre aceștia, candidează două femei, o premieră în istoria României. De asemenea, dacă niciunul dintre candidați nu va lua peste 50% + 1 din voturi duminică, atunci se va organiza turul doi al alegerilor în care se vor confrunta primele două locuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top