Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Anunț trist pentru întreaga omenire. S-a întâmplat și este ireversibil!

Astăzi este o zi neagră pentru planeta noastră. Specialiștii au făcut anunțul îngrijorător, iar datele arată că cele mai sumbre previziuni despre viitorul nostru se adeveresc.

2 august, o zi neagră

Ziua de 2 august (n.r.: ieri) a început cu o veste proastă. De astăzi, 3 august, omenirea stă prost la capitolul resurse naturale. Se pare că am consumat deja întreg bugetul oferit de natura înconjurătoare, cât pentru tot anul.

Solicitarile oamenilor depășesc la această oră capacitatea de regenerare a Pământului în acest an, informează WWF România.

„Emisiile de carbon sunt principalul motiv pentru care vom lăsa generaţiilor viitoare, ca moştenire, datorii uriaşe: amprenta de carbon reprezintă 60% din cererea omenirii asupra naturii, cerere pe care o numim amprentă ecologică”, se arată în comunicatul emis presei.

Mai mult, oamenii de știință susțin că noi consum resursele a 1,7 planete.

Calculează-ţi propria amprentă ecologică pe www.footprintcalculator.org.

CITESTE SI: Ezoterism. Pământul se află în zona a 13-a cosmică. Ce înseamnă asta

Organizația Meteorologică Mondială, despre schimbările climatice, care afectează resursele naturale

„Clima este pe cale să se schimbe, iar condițiile meteorologice devin mai extreme din cauza activitatilor umane, ca de exemplu exploatarea combustibililor fosili”, susține secretarul general al OMM, Michel Jarraud.

Nivelul concentrării „dioxidului de carbon (CO2), metanului (CH4) și protoxidului de azot (NH20) au atins noi niveluri de varf încă din 2013”, se mai arată în raportul OMM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top