Sanatate
Anxietatea este ereditară. Iată ce arată ultimele cercetări în domeniu!
Anxietatea este ereditară. Cel puţin aşa arată ulimele cercetări în domeniu.
Ultimele cercetări arată că părinţii cu anxietate ridicată sunt mult mai predispuşi să dea naştere unor copii cu aceeaşi problemă, faţă de părinţii mai relaxaţi. Mai exact, experţii au descoperit că un circuit al creierului care este hiper expus anxietăţii, va fi transmis din generaţie în generaţie.
CITEŞTE ŞI:CUM SĂ ÎŢI CONTROLEZI ANXIETATEA
Studiile au avut loc la Universitatea din Wisconsin pe 600 de maimuţe care fac parte dintr-o familie cu mai multe generaţii. Maimuţele au fost supuse unei situaţii uşor ameninţătoare, în care un copil este expus unui străin cu care nu face contact vizual.Apoi a fost studiată activitatea creierului acestuia cu ajutorul unor imagini de înaltă rezoluţie.
La o examinare atentă a modului în care funcţionează creierul atunci când este supus anexietăţii, cercetătorii au ajuns la concluzia că anumite sisteme ale creierului uman sunt trimise de la o generaţie la alta. Studiind corelaţia genetică s-a constatat că există anumite circuite neuronale în care metabolismul şi temperamentul anxios sunt susceptibile a la împărtăşi aceeaşi bază genetică.
Maimuţele, ca şi oamenii, pot suferi de anxietate şi pot să transmită acest sentiment generaţiilor care urmează. Studiul nu indică genele exacte care sunt responsabile de comportamentul anxios, însă explică în ce mod sunt acestea responsabile de apariţia acestui tip de comportament şi ce efect au asupra funcţiilor creierului. Specialiştii sunt de părere că trebuie să ţinem cont de faptul că anxietatea în copilărie este o problemă des întâlnită care poate duce la un comportament depresiv mai târziu în viaţă.
Sursa foto: blog.placeboeffect.com