Stiri
Aperitive de Paste. 3 retete pe care e musai sa le prepari
Aperitive de Paste – Prajitura cu branza si ardei
Iata si ultima reteta pentru masa speciala de Paste:
Prajitura aperitiv cu branza
Nota! Pentru aceasta reteta ai nevoie de doua blaturi
Pentru blaturi, iti trebuie:
– 200 grame de unt;
– 350 ml lapte;
– 4 oua;
– 200 grame de faina;
– un pliculet de praf de sare.
Pentru umplutura, ai nevoie de:
– 250 grame de crema de branza din supermarket;
– 200 grame de mozzarella rasa;
– 200 grame de smantana;
– 50 ml de lapte;
– 1 ardei kapia mediu;
– 1 ardei verde mediu;
– 1 ardei galben mediu;
– 5 foi de gelatina;
– o legatura de patrunjel;
– sare si piper, dupa gust.
Pentru topping, ai nevoie de:
– 250 crema de branza;
– 150 grame de smantana;
– 50 grame de telemea;
– jumatate de ardei kapia copt.
Poti orna prajitura aperitiv cu smantana.
IATA SI ALTE PRAJITURI DELICIOASE:
>> Prajitura Carpati
>> Prajitura din 3 ingrediente
>> Reteta de prajitura cu cirese
Mod de preparare:
1. Inainte de toate, trebuie sa pregatesti blaturile: topeste untul intr-o tigaie mai mare.
2. Ia vasul de pe foc si pune pe rand, faina, galbenusurile si laptele caldut. Bate albusurile spuma, la final.
3. Toarna aluatul intr-o tava de cuptor, pe hartia de copt. Coace aluatul timp de aproximativ 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
4. Cand s-a copt blatul, rastoarna-l peste un prosop curat de bucatarie.
5. E timpul sa faci crema cu care vei umple platurile. Crema de branza trebuie s-o amesteci cu mozzarella, smantana si patrunjelul tocat. Taie ardeii in cubulete mici si introdu-i in crema. Continua sa amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
6. Pune foile de gelatina la inmuiat 10 minute si apoi adauga-le in laptele fierbinte. Adauga apoi gelatina cu lapte, cand devine rece, in crema de branza cu ardei.
7. Intinde crema pe fiecare blat si apoi orneaza prajitura cu smantana proaspata.
Speram ca ti-au placut retetele de mai sus! Pofta buna!