Connect with us

Revistateo.ro

Aplicația care îți găsește cel mai mic preț

Inedit

Aplicația care îți găsește cel mai mic preț

Cei doi elevi au participat la SMART INFO, o competiție organizată de Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, la care au participat 26 de echipe din diferite licee.

CITEȘTE ȘI: Apple Watch nu e primul! Alte ceasuri inteligente până la invenția lui Cook

Printre participanți s-a aflat și ehipa formată din Eduard Dimitriu și Mihai Darie, de la Liceul Teoretic „Dunărea„, care i-a uimit pe totți cu proiectul lor inedit. Tinerii au reușit să pună la punct o aplicație care, prin localizarea GPS, îți arată magazinul care afișează cel mai mic preț pentru produsul pe care îl cauți. Aplicaţia „BE Smart” nu este momentan activă, asta pentru că proiectanții ei lucrează intens la baza de date.

„Aplicaţia are la bază trei programe, două în Windows, una pe Android. Într-un program magazinele mari, dar în special cele de cartier, mai mici şi mai greu de găsit, se pot loga şi pot introduce în nişte rubrici presetate preţuri pentru o gamă extrem de largă de produse. Apasă pe un buton şi totul se duce în al doilea program Windows care găzduieşte toată această bază de date. În fine, al treilea program este în Android, şi este gratuit la îndemâna utilizatorului. Acesta instalează aplicaţia şi poate căuta oricând preţul cel mai mic al unui produs. Singurul lucru pe care el trebuie să-l facă este să aleagă produsul”, a spus Mihai Darie, pentru adevărul.ro.

Pentru moment, aplicația este în faza de probe, iar cei doi dezvoltatori așteaptă acum să găsească parteneri care să-i sprijine financiar.

Atunci când va fi disponibilă, oricine va putea afla unde poate găsi prețul ce mai mic pentru un anumit produs, iar utilizatorul va putea accesa și o hartă, care să-i permită accesul rapid către zona în care acesta este amplasat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top