Mancaruri
Ardei umpluti cu carne de vitel
Poate ca ai mai incercat sa prepari ardei umpluti insa urmatoarea reteta este mai putin cunoscuta pentru ca vedeta nu mai sunt ardeii ci carnea de vitel cu care ii umpli.
Ardeii umpluti cu carne de vitel sunt gustosi numai si numai cu un sos special ale carui ingrediente le vei afla imediat. Pentru a prepara aceasta delicatesa culinara ai nevoie de: 400 gr carne de vitel, 200 gr pulpe de pui dezosate, 2 linguri de orez, 1 ceapa potrivita, 1 lingurita de sare, patrunjel verde, 1/2 lingurita de piper si 7 ardei mari sau 10 ardei mici.
Pentru sos, ai nevoie de urmatoarele: 1 litru de suc de rosii facut acasa, 2-3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, 2 linguri de zahar, putina sare si busuioc verde.
Modul de preparare: carnea se toaca marunt-marunt, cu tocatorul sau robotul de bucatarie, la fel si ceapa. Intr-un bol se amesteca pe urma carnea pe care ati tocat-o impreuna cu cele doua linguri de orez si ceapa maruntita. Se mai adauga la amestec sarea, piperul si patrunjelul tocat (acesta poate fi maruntit si cu un simplu cutit). Pana acum, totul e simplu ca buna ziua. Amestecul se pune in fiecare ardei, dupa care acestia sunt asezati intr-un vas termorezistent in care se adauga apa si putina sare. Pe urma, lasati ardeii la 180-190 de grade la cuptor timp de o ora.
Cum se prepara sosul pentru ardeii umpluti: se amesteca uleiul cu faina, la care se adauga treptat sucul de rosii. Se amesteca viguros astfel incat sa nu se faca nici macar o cocoloasa. Evitati prajitul uleiului cu faina! Cel mai bine este sa le amestecati inainte de a pune compozitia pe foc. Pe urma se adauga putin busuioc si sosul se lasa la foc mic aproximativ 15 minute. In timp ce sosul este pe foc, adaugam cele doua linguri de zahar si putina sare.
Dupa ce ati scos ardeii din cuptor, ii turnati in deliciosul sos de rosii. Pofta buna!