Connect with us

Revistateo.ro

Arheolog britanic: A fost gasita casa lui Iisus Hristos

Inedit

Arheolog britanic: A fost gasita casa lui Iisus Hristos. FOTO

Un arheolog britanic sustine ca a descoperit casa lui Iisus Hristos, modesta locuinta in care acesta ar fi copilarit, in Nazareth.

Casa in care a copilarit Iisus, motiv de polemica in lumea crestina

Cercetatorul dr. Ken Dark a incercat inca din 2006 sa identifice in Nazareth (nordul statului Israel) casa in care Fecioara Maria si Iosif l-ar fi crescut pe Fiul lui Dumnezeu. Rezultatul cautarilor sale a fost publicat in revista „Biblical Archaeological Review”.

Casa lui Iisus a fost localizata undeva sub cladirea Manastirii „Surorile Nazarethului”, aproape de celebra Biserica „Buna Vestire”. Localitatea nu iese in evidenta cu nimic. Cladirea in care a copilarit Iisus era la fel ca toate celelalte la inceputul secolului I.

Casa era sapata in calcar, avea o scara interioara si mai multe camere. Pentru oamenii de stiinta e mare mirare cum locuinta din piatra a reusit sa supravietuiasca atatea secole, mai ales ca o parte a podelei era facuta din creta.

Interiorul casei in care ar fi copilarit Iisus

O descoperire arheologica controversata. Sursa foto: Getty Images/ Fanatik.ro

Asa aratau casele in vremea lui Iisus

„De remarcat sunt eforturile facute de inaintasi pentru protejarea acestei cladiri, ea fiind acoperita de pivnitele boltite a doua biserici, una bizantina si alta cruciata. Atat mormintele din acele pivnițe, cat si casa au fost decorate cu mozaic bizantin, putandu-se concluziona ca aceste locuri au avut o importanta deosebita, fiind chiar locuri de pelerinaj. Este aceasta casa in care a crescut Iisus?

CITESTE SI: 4 semne ca cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos este aproape

CITESTE SI: Povestea lui Zack Clements, tanarul care sustine ca l-a intalnit pe Iisus Hristos

Este imposibil sa afirmi asta cu siguranta, din punct de vedere arheologic. Pe de alta parte, judecand tot stiintific, nu exista niciun motiv pentru care aceasta locuinta sa nu fie luata in seama”, a scris britanicul in lucrarea sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top