Frumusete
Aromaterapia și tratamentele faciale
Tratamentele faciale sunt, incontestabil, cel mai bun mod de a-ți răsfăța pielea. Și când relaxarea este ceea ce cauți, cum poți să nu te bucuri de aromaterapie și tratamente faciale în același timp? Această tehnică a reușit să câștige tot mai multă popularitate în rândul a mii de femei care au încredere deplină în utilizarea uleiurilor esențiale pentru îngrijirea pielii. Haideți să aflăm care sunt beneficiile!
Un tratament facial cu uleiuri esențiale poate face minuni pentru pielea ta. Tratamentul cu aromaterapie constă în utilizarea uleiurilor esențiale alese în funcție de tipul de piele. Bineînțeles că aceste uleiuri remediază numeroase probleme ale tenului cum ar fi acneea și erupțiile cutanate. Tratamentul începe în mod ideal cu o baie de aburi care deschide porii și curăță impuritățile care s-au acumulat. În același timp, uleiurile esențiale adăugate în apa caldă acționează în profunzimea stratului de piele. Această baie de aburi este urmată de o exfoliere, pentru a curăța fața. Când se utilizează un scrub care conține uleiuri esențiale, pielea rămâne catifelată și parfumată. Aromele uleiurilor esențiale relaxează toate simțurile și te eliberează de stresul acumulat.
CITEȘTE ȘIȘ MĂȘTILE CU PORTOCALE – IDEALE PENTRU TENUL TĂU
Deși cel mai indicat este să te bucuri de un astfel de tratament la un centru spa, dar poți încerca un tratament facial deosebit și acasă. Cel mai important lucru este să alegi uleiul esențial potrivit pentru tipul tău de piele. Dacă ai pielea grasă alege ulei esențial de arbore de ceai sau de lemongrass. Pentru pielea uscată folosește ulei de trandafir sau de iasomie, iar pentru pielea normală uleiul de lavandă sau cel de mușețel.
Într-un vas pune apă fierbinte și câteva picături de ulei esențial. Apleacă-te deasupra lui și acoperă-ți capul cu un prosop. Stai câteva minute pentru ca porii tăi să se deschidă. Pasul următor este să îți cureți fața cu un amestec din ulei de măsline și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai. Aplică apoi o mască din iaurt, pudră de lemn de santal și ulei esențial. Cătește-ți fața cu apă caldă după 20 de minute și aplică o cremă hidratantă.
Eu zic că meriți un răsfăț din când în când!