Connect with us

Revistateo.ro

Arsurile la stomac și FEMEILE GRAVIDE. Alimentele care cauzează arsurile la stomac

Stiri

Arsurile la stomac și FEMEILE GRAVIDE. Alimentele care cauzează arsurile la stomac

Arsurile la stomac apar cel mai frecvent în cazul femeilor însărcinate, această problemă stomacală fiind mai frecventă în mod normal la bărbați. Mai pe îndelete, atunci când o femeie este însărcinată nivelurile crescute de hormoni din organism pot înmuia țesuturile care țin sfincterul esofagian inferior. În situația relaxării în momente nepotrivite a sfincterului esofagian, acizii alimentari pot reveni în esofag și gât.

De asemenea, femeile care iau progesteron pot face mai ușor arsurile la stomac. Progesteronul este un hormon care care poate afecta inclusiv reglarea ciclului menstrual. Acest hormon are și proprietăți anticangerigene și este folosit adesea de femeile care se află la menopauză. Un alt motiv pentru care atât femeile cât și bărbații se confruntă cu arsurile la stomac este excesul de greutate din zona de mijloc (colăceii). Creșterea grăsimii în această zonă a corpului duce la presarea stomacului astfel încât arsurile stomacale sunt inevitabile.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ PREVII BOLILE DIGESTIVE

Alimentele care declanșează cel mai adesea arsurile la stomac sunt: alcoolul (chiar și berea light, cu lămâie), băuturile răcoritoare carbogazoase, piperul negru, ciocolata, menta și chiar ceaiul de mentă, citricele și sucurile de portocale sau grapefruit, sucul de roșii etc.

Arsurile la stomac provoacă boala numită reflux gastroesofagian, însă nu de fiecare dată este nevoie de acest simptom pentru a avea această boală. Boala este cauzată din cauza închiderii sfincterului esofagian sau a deschiderii acestuia în momente nepotrivite (precum în cazurile femeilor gravide). Dacă o persoană se confruntă cu arsuri la stomac de cel puțin două ori pe săptămână aceasta este deja sub incidența bolii numite reflux gastroesofagian.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top