Retete
Așa se fierb corect ouăle
Ouăle sunt alimente sănătoase, care aduc numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea, este bine să le gătești într-un mod sănătos, astfel încât să nu dăuneze corpului. Iata cum se fierb corect ouăle.
Așa se fierb corect ouăle
Așa se pregătește oul fiert moale
Ca să pregătești oul fiert, moale, trebuie să pui apă într-un recipient și să o lași pe foc până fierbe. După aceea pune în apă ouăle și lasă-le timp de două minute. Dacă vei adăuga și puțină sare, puțin piper și câteva picături de ulei, atunci la final vei avea un mic dejun sănătos și gustos.
Așa se pregătesc ochiurile, fără ulei
Se pregătesc într-o tigaie de teflon. Lasă tigaia pe aragaz, până se încinge. Apoi pune ouăle și acoperă-le cu un capac. Așteaptă 2 sau 3 minute. Nu trebuie să lași gălbenușurile să se întărească deoarece astfel își vor pierde calitățile. Pentru un mic dejun sănătos, gustos și sățios, ai putea să pui în tigaie și o roșie și puțin pătrunjel și/sau mărar.
Așa se pregătesc ochiurile, în apă
Ochiurile în apă se pregătesc într-un mod aparte. Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă, focul se dă mic. Apoi se sperge oul într-o cană. În apă (nu trebuie să fie clocotită) se va pune ceașca. Oul va rămâne acolo. Gălbenușul nu trebuie să se întărească. Când este gata, se ia de pe foc. Când se răcește puțin, se poate consuma. Ai putea consuma aceste ochiuri cu legume și/sau brânză. Gustul acestor ochiuri diferă de cel al ouălor fierte în coajă. Este un gust mai aparte. Dacă alegi să prepari ouăle astfel, atunci vei avea un mic dejun gustos, sănătos și sățios.
Așadar, există mai multe metode prin care să fierbi ouăle. Mai sus ai văzut care sunt cele mai sănătoase metode prin care poți pregăti aceste alimente.
Sursă foto: pixabay.com