Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Asiaticii consuma cojile pe care toata lumea le arunca de la acest fruct! Vezi de ce!

Toata lumea arunca cojile de la fructe, in general, insa acestea sunt extrem de delicioase si benefice pentru o serie de probleme de sanatate.

Asiaticii, de pilda, nu consuma bananele asa cum le consuma in mod obisnuit lumea, ci aleg cojile acestui fruct.

Bananele sunt o sursa importanta de potasiu, element important pentru functionarea mai bine a inimii. In tarile din sudul si estul Asiei, cojile de banana sunt o adevarata placere.

Acestea au un continut ridicat de vitamina A, luteina si vitamine din complexul B. Cojile acestui fruct contin fibre solubile si insolubile care ofera senzatie de satietate instantaneu.

Asiaticii consuma coji de banane deoarece acestea scad nivelul colesterolului negativ din sange. Cojile de banane pot fi consumate in diferite retete. Unii asiatici le consuma ca atare, altii le includ in tot felul de preparate culinare delicioase.

Se poate face si smoothie cu coji de banane, dar este preferabil sa le alegeti pe cele de culoare galbena. Acestea pot fi combinate cu sucul de lamaie, care are un continut ridicat de vitamina C.

CITESTE SI: Stii cat de PERICULOS este sa mananci multe banane? Afla la cate sa te opresti!

CITESTE SI: 4 boli pe care le poţi trata cu BANANE

Cojile de banane pot fi introduse si in ceai. Fierbeti cojile in apa timp de aproximativ 15 minute, iar daca bautura nu este suficient de dulce adaugati putina miere sau zahar.

Cojile de banane pot fi utilizate si pentru tratarea dintilor. Adauga in pasta ta de dinti obisnuita coji de banane trecute prin razatoare si freaca-ti dintii cu noua ta pasta.

Periajul nu trebuie sa depaseasca doua minute. Proprietatile acestei coji sunt absorbite automat de dinti si contribuie la intarirea si albirea acestora.

De asemenea, cojile de banane pot fi folosite si in problemele de frumusete. Acestea vindeca negii, iar mineralele si vitaminele prezente in cantitate mare ajuta la reducerea acneei.

Daca ai pielea aspra sau uscata, freaca locul respectiv cu interiorul cojii de banana. In plus, daca te-ai zgariat ori te-ai invinetit, freaca zona bolnava cu coji de banane. Potasiul prezent in aceasta parte a fructului reduce vanataia.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top