Connect with us

Revistateo.ro

Astenia de primavara. Cauze, simptome si tratament

Sanatate

Astenia de primavara. Cauze, simptome si tratament

Ce este astenia de primavara? Cat de periculoasa este pentru sanatatea noastra? De ce apare si mai ales cum poate fi tratata? Afla toate raspunsurile!

Inainte de toate, sa aflam ce este astenia de primavara.

Astenia nu e o afectiune banala

Astenia este o slabire generala a organismului care se manifesta, evident, sub forma de oboseala accentuata. Astenia poate fi simtita la nivelul oaselor si a muschilor (acestia devin mai slabiti) precum si la nivel cerebral (stare de irascibilitate combinata cu lipsa de chef de viata).

Astenia de primavara afecteaza nu doar sanatatea fizica ci si poftele sexuale sau capacitatea de functionare a creierului, deci este vizat si intelectul.

Alimente care combat astenia de primavara

Tratamente naturiste pentru astenia de primăvară

Astenia de primavara este o forma de astenie care se manifesta la trecerea de la iarna la sezonul cald, prima stationare fiind primavara. Astenia poate fi resimtita de orice persoana, indiferent de varsta, chiar cu cateva zile inainte de 1 martie. Cel mai acut se simte de la jumatatea lunii martie incolo.

Cum se manifesta aceasta astenie?

Exista o serie de simptome dupa care iti poti da seama ca astenia te afecteaza si pe tine: intoleranta la lumina si zgomotele din mediul inconjurator, diminuarea vitalitatii fara manifestari depresive, pierderea controlului emotional, dureri variate si schimbatoare (cefalee, dureri de rinichi, dureri abdominale etc), somnolenta accentuata pe parcursul zilei etc.

Cele mai avizate de astenia de primavara sunt persoanele sedentare, cele care au risc maxim de obezitate sau care au sansele de a face diabet zaharat. Nivelul de zahar din sange influenteaza puternic afectarea organismului de trecerea de la temperaturile joase din iarna la cele cu plus din primavara.

Medicii sustin ca astenia este provocata de iesirea din starea de hibernare. Lipsa vitaminei D din organism ne moleseste si ne face mai lenti iarna, iar, odata cu venirea primaverii, iesirea soarelui pe cer ne obliga organismul sa ne adaptam noului climat.

Cum faci fata asteniei de primavara

In primul rand, alimentatia are un rol decisiv in combaterea asteniei. Trebuie sa consumi verdeturi de sezon precum salata verde, urzici, pastarnac, nalba, rubarba, goji sau spanac, fructe (in special cele care contin vitamina C precum merele si citricele) etc.

Cele 8 ore de somn pe zi sunt sfinte, mai ales acum, la trecerea de la ora de iarna la ora de vara. De asemenea, miscarea te face sa fii mai rezistent in fata schimbarilor hormonale care au loc in organismul tau odata cu incalzirea vremii.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top