Connect with us

Revistateo.ro

ASTRAGALUS - minunea asiatică pentru sistemul imunitar

Naturiste

ASTRAGALUS – minunea asiatică pentru sistemul imunitar

Astragalus este o plantă „superioară”, potrivit tratatelor medicinale chinezești, și asta pentru că întărește mai puternic decât oricare altă plantă sistemul imunitar. Cunoscută în limba chineză sub denumirea de Huan Qi, această plantă crește în Coreea de Nord, Mongolia, Japonia, Taiwan și nordul Chinei.

Astragalus este o plantă beneficiă pentru pacienții care suferă de cancer. Pacienții care urmează ședințe de chimioterapie suferă de o scădere agravantă a sistemului imunitar, fiind necesară prevenirea coborârii celulelor albe sanguine sub un prag minim. Pacienții pot fi protejați de efectele secundare ale chimioterapiei folosind rădăcina de astragalus.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE PRODUSE UNICE ÎN ROMÂNIA ÎȚI OFERĂ CENTRUL INFRAFIT

Astragalusul poate fi comparat cu Echinacea, întrucât luptă cu agenții patogeni care slăbesc imunitatea individului. Acestea includ macrofagele, celulele ucigașe naturale – primele circulă distrugând dușmanii microbieni iar cele din urme atacă virușii și celulele canceroase.

Una dintre problemele cu care se confruntă sistemul imunitar, chiar dacă s-a tratat cu medicamente și ceaiuri speciale, este că virușii se replică, aceștia apar iar și iar. Astragalusul are tocmai această proprietate de a opri replicarea virușilor prin stimularea producerii de interferon, un puternic compus antiviral.

Chinezii folosesc astragalus mai ales pe timp de iarnă, atunci când se confruntă cu răceli severe și gripă. Astragalusul este un dar al naturii și asta s-a constatat în urma unui studiu specific în China care a demonstrat că 1.000 de persoane cu simptome de răceală s-au recuperat mai repede decât ceilalți oameni loviți de răceală, consumând astragalus sub formă de tablete sau spray-uri nazale.

ASTRAGALUS - minunea asiatica pentru sistemul imunitar1

 

Astragalus – o plantă care crește în nordul Asiei

Chinezii mai folosesc astragalus pentru transpirațiile abundente din timpul nopții, diaree și lipsa poftei de mâncare. De asemenea, planta este folositoare și celor care suferă de diabet și au probleme astmice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top