Connect with us

Revistateo.ro

Aceste 4 probleme dentare ascund BOLI GRAVE ale organismului

Stiri

Atentie! Aceste 4 probleme dentare ascund BOLI GRAVE ale organismului

Anumite probleme dentare pot sa ascunda o serie de boli mai grave ale organismului. Iata cateva semne ca trebuie sa mergi acum la un consult.

Dintii si gingiile noastre sunt in stransa legatura cu restul corpului, astfel ca, atunci cand dantura noastra are de suferit, ne putem da seama daca avem si alte probleme de sanatate.

De exemplu, diabetul, stresul sau anumite tipuri de cancer sunt doar cateva dintre afectiunile care se vad pe dintii nostri, iar ceea ce vedem in cavitatea bucala are consecinte si asupra altor organe sau procese din corpul nostru.

Iata ce probleme dentare ascund afectiuni grave:

1. Dinti fara stralucire, mati.

Acesta este un semn ca stresul ne afecteaza viata si multe persoane nu sunt constiente ca, din cauza presiunii cotidiene, isi scrasnesc dintii, mai ales in timpul somnului. Acest tic va face ca in timp dintii sa isi piarda stralucirea si sa devina tot mai subtiri. Alte semne ce insotesc acest tic nervos sunt durerile de cap si, in cazuri grave, oamenii se confrunta si cu dureri de gat sau de spate.

CITESTE SI: Ce nu ai voie sa faci dupa ce te speli pe dinti. Pericolul pe care il ascunde un obicei banal

CITESTE SI: „Turbarea dintilor” – fenomenul care ne afecteaza pe toti in acest moment. Uite din ce cauza!

2. Gingii ce cresc peste dinti.

Astfel de cazuri apar de cele mai multe ori ca o reactie alergica la diferite medicamente, mai ales daca urmezi un tratament pentru afectiuni cardiovasculare. Daca ti se intampla si tie asta si iei anumite pastile mergi si discuta cu medicul tau pentru a schimba dozajul. Anumite pilule duc la o crestere a tesutului gingival, lucru foarte neplacut atunci cand iti faci un periaj dentar.

3. Rani care nu dispar

Aici vorbim despre o afectiune grava si anume cancerul bucal. Multe persoane au tendinta de a-si musca buzele, insa in mod accidental isi pot rani si gingiile. Daca acestea nu se vindeca de la sine in decurs de o saptamana trebuie sa mergeti neaparat la stomatolog.

Cancerul bucal este o afectiune ce afecteaza mai ales femeile trecute de 60 de ani, iar rata de supravietuire este de doar 35%, asta din cauza faptului ca nu este detectat la timp. Un risc crescut de cancer bucal il reprezinta si fumatorii, iar printre semnele care ar trebui sa ne dea de banuit ca suferim de aceasta afectiune sunt sangerarile gingiilor si amortirea zonei cu probleme.

4. Dinti crapati

Aceasta problema dentara arata de multe ori ca suferim de un reflux gastro-esofagian, cei mai afectati de acest lucru fiind adultii. Cel mai clar semn de boala este subtierea danturii, aceasta devenind tot mai translucida. Eroziunea dentara cauzata de refluxul gastro-esofagian nu are legatura cu inaintarea in varsta, astfel ca suntem predispusi cu totii la aceasta boala.

Practic, dezintegrarea danturii este o consecinta a faptului ca acidul care vine din stomac in cavitatea bucala ataca structura dintilor si ii face tot mai sensibili.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top