Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Atentie! Copiii sunt printre cei mai afectati de canicula. Cum sa-i protejati in zilele foarte calduroase

Este astfel recomandat sa poarte rochite, tricouri si fustite copii cat mai deschise la culoare, sepcute si hainute cat mai lejere, dar si sa evite expunerea la soare in anumite perioade ale zilei.

Vara aduce dupa sine si temperaturi peste limita de confort. Zilele caniculare reprezinta un cosmar mai ales pentru batrani, persoane cu afectiuni cardiace, femei insarcinate si copii. Cea din urma categorie este printre cele mai expuse la insolatie, doarece corpul micutilor pierde foarte usor apa. Copiii au nevoie de atentie speciala in aceasta perioada, pentru a evita drumurile la medic. Parintii trebuie sa aiba grija sa le puna sepcute pe cap si sa-i imbrace si tricouri, rochite si fustite pentru copii cat mai deschise la culoare. De asemenea, hainutele trebuie sa fie cat mai lejere si materialul cat mai prietenos cu pielea.

„Hidratati-i mereu, dati-le sa bea apa sau ceai, chiar daca nu solicita acest lucru. Nu le dati sucuri carbogazoase pentru ca acestea conduc la deshidratare si impiedica organismul sa lupte impotriva temperaturilor ridicate. Acoperiti-le capul cu palarii de soare si sepci, imbracati copiii lejer, cu tricouri, rochite si fustite pentru copii deschise la culoare. Evitati hainele inchise la culoare care atrag soarele si acumuleaza caldura, precum si cele care nu lasa pielea sa respire. Asigurati-le imbrăcaminte din fibre naturale, evitati hainele din material sintetic”, va sfatuieste prof. Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

De asemenea, pe purtarea de tricouri si fustite pentru copii deschise la culoare, medicii recomanda ca micutii sa stea departe de soare in perioadele din zi cand acesta straluceste cel mai puternic: „Evitati sa iesiti din casa intre orele 11-18. Atunci cand iesiti la aer liber impreuna cu copilul, supravegheati-l in permanenta, nu-l lasati sa stea sau sa se joace la soare. In momentul in care observati ca incepe sa aiba greturi, ameteli, transpiratii abundente, duceti imediat copilul intr-un loc racoros si dati-i sa bea cat mai multă apa. Daca observati ca nu isi revine in cateva minute, inseamna ca a facut insolatie si trebuie sa il duceti la medic”,  mai spune pentru Adevarul prof. Marin Burlea.

Asadar, aveti grija ca micutii dumneavoastra sa fie cat mai hidratati, sa evite soarele intre orele 11 si 18, sa manance usor si sa poarte hainute lejere si tricouri, camasute, rochite si fustite pentru copii cat mai deschise la culoare. Este recomandat sa folositi si cremele cu protectie solara, chiar daca cei mici stau la umbra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top