Connect with us

Revistateo.ro

raceala la animale

Stil de viata

Atentie la raceala la animale! Si companionul tau se poate imbolnavi!

Nu doar oamenii se imbolnavesc toamna, ci si pisicile sau cateii sufera din cauza schimbarii anotimpului. Ai grija la raceala la animale!

Daca tu ai racit, nu te ingrijora ca ii vei da boala si animalutului tau de companie, deoarece el este afectat de alt tip de bacterie. Totusi, din diverse cauze atat pisicile cat si cateii pot face infectii respiratorii la fel ca oamenii: stranuta, tusesc, au secretii nazale si oculare. In schimb, oamenii pot lua boala de la animale, asa ca ai grija. Poti contacta de la prietenul tau necuvantator viroze, bacterioze, micoze sau parazitoze.

Pentru a preveni boala, ai grija ca animalul sa nu stea in spatii reci sau alaturi de animale bolnave. Dupa ce observi simptomele, e bine sa mergi la doctor pentru un tratament adecvat si NU II ADMINISTRA MEDICAMENTE PENTRU OAMENI!

CITESTE SI: Cum scapi de răceală în 24 de ore

CITESTE SI: REMEDIU DE TOAMNA: Cu ce trebuie sa combini ceapa LA PRIMA ORA A DIMINETII ca sa tii raceala departe

In cazul in care ai un animalut mic sau un companion batran, mergi la medic de la primele simptome! La aceste varste, au sistemul imunitar mai slabit. Dupa ce te intorci cu el de la veterinar, ai grija sa dezinfectezi totul in camera in care sta, pentru a nu contacta, din nou, bacteriile si virusurile.

Daca animalutul tau tuseste sau stranuta, dar fara alte simptome, poti incerca cateva remedii pe care le folosesti si tu: lichide multe, un loc cald si mancare sanatoasa. La fel ca la oameni, o supa de pui va face minuni. Ai grija, insa sa nu fie condimentata si sa nu aiba oase.

Mai ales la pisici, trebuie sa ai mare grija cu alimentatia, caci este posibil sa refuze mancarea. Daca raceala ii afecteaza simtul mirosului, hrana nu va mai fi atat de apetisanta pentru ea. Cel mai bine este sa o incalzesti putin. Poti sa ii mai dai peste sau pui fiert.

Poti sa ii pregatesti o „sauna” animalutului tau: da drumu la apa fierbinte in cada si las-l sa stea in baie pentru ca vaporii de caldura il vor face sa se simta mai bine.

Ofera-le un loc cald in care sa doarma; fereste-i de curent si inveleste-i de cate ori ai ocazia, caci ii vei face sa se simta mai bine.

CUM PREVII RACEALA

Daca inca caine sau pisica ta inca nu au contactat o raceala la animale, poti sa te asiguri ca nu se va imbolnavi. Ai grija la ceea ce mananca si ofera-i apa curata de fiecare data. Alimentatia trebuie sa contina carne de calitate, dar si legume. Poti sa ii administrezi si vitamine care sa ii intareasca sistemul imunitar.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top