Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce boli poti avea in functie de locul in care iti apar cosuri

Stiri

ATENTIE! Uite ce boli poti avea, in functie de locul in care iti apar cosuri

Punctele rosii si nesuferite ar trebui sa reprezinte o problema doar in adolescenta. Cand ele par dupa aceasta perioada sunt semn ca te pandesc anumite probleme de sanatate.

Uite ce boli poti sa faci, in functie de locul in care iti apar cosuri:

Zona gatului.

Atunci cand iti apar cosuri pe gat este posibil ca glandele suprarenale sa aiba de suferit ori sa fii prea stresata. Zaharul in exces este si el un factor ce determina aparitia cosurilor in aceasta zona a corpului, dar inainte de a merge la un consult de specialitate asigura-te ca punctele rosii nu sunt cauzate de materialul hainelor ori de parul prea gras ce intra in contact cu gatul sau ceafa.

CITESTE SI: A decis să renunţe la un aliment şi aşa a scăpat de coşurile de pe faţă!

CITESTE SI: Coaja de banană te ajută să scapi de coșuri

Zona umerilor.

Stresul este principala cauza a aparitiei cosurilor in zona umerilor, astfel ca cel mai bun tratament ar fi cateva ore in plus de odihna. Intre timp poti cere parerea si unui specialist, ce iti poate recomanda un tratament corespunzator.

Zona bratelor.

Atunci cand pe brate iti par cosuri incearca sa iti faci o exfoliere a pielii, iar daca problema nu s-a rezolvat e semn ca suferi de un deficit de vitamine. Aici trebuie sa intervina un specialist, care va sti cu exactitate ce-i de facut.

Zona pieptului.

Aparitia punctelor rosii si inestetice in zona pieptului, mai ales intre sani, este cauzata de multe ori de tesatura hainelor pe care le porti de obicei ori pentru ca ai o alimentatie necorespunzatoare. Incearca sa renunti la hainele din material sintetic, cel putin la cele care intra in contact direct cu pielea si evita alimentele condimentate in exces.

Zona spatelui.

Problemele sistemului nervos ori ale celui digestiv se pot manifesta, printre altele, prin aparitia cosurilor in zona spatelui. Un alt motiv pentru aparitia punctelor inestetice este si nerespectarea regulilor de igiena, asa ca nu ar strica sa fii mai atent si cu aceasta parte a corpului.

Zona abdomenului.

Chiar daca apar destul de rar cosuri in aceasta zona, prezenta lor pe abdomen indica de obicei ca porti haine mult prea stramte, ce nu-ti lasa pielea sa respire. Uneori, aparitia punctelor nesuferite indica si un nivel de zahar prea mare in organism.

Zona genitala.

De multe ori, atunci cand iti apar cosuri in zona intima se intampla din cauza firelor de par crescute pe sub piele ori din cauza unei ingrijiri precare. In caz ca ele nu dispar in 3-4 zile se recomanda un consult de specialitate, pentru a fi siguri ca nu este vorba de o boala cu transmitere sexuala.

Zona feselor.

De obicei, cosurile intalnite aici sunt cauzate de hainele prea stramte ori de lenjeria intima murdara, insa poate sa fie vorba si despre o dieta saraca in nutrienti ori anumite probleme de digestie. In orice caz, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te adresezi unui specialist, care poate determina adevarata cauza si poate recomanda un tratament pe masura.

Zona coapselor.

Cosurile de pe coapse sunt rezultatul unei sensibilitati crescute a epidermei ori a unei alergii cauzata de produsele de ingrijire corporala, detergentul sau balsamul de rufe.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top