Connect with us

Revistateo.ro

ATUNCI și ACUM: Natalia Oreiro

Stiri

ATUNCI și ACUM: Natalia Oreiro

Natalia Oreiro a fost îngerul sălbatic care strângea milioane de români în fața televizoarelor în urmă cu mai bine de 15 ani. Născută pe 19 mai 1977 în Montevideo, Uruguay, a devenit în anii 90 celebritatea din America Latină cu cea mai mare ascensiune la nivel internațional, fiind totodată cânăreață, compozitoare și actriță de telenovele.

Deși s-a născut în Uruguay, vedeta a petrecut cel mai mult timp în Argentina, acolo unde a jucat într-o serie de telenovele și filme și unde și-a înregistrat și albumele muzicale. Primul ei rol l-a obținut la 14 ani, în telenovela „Inconquistable corazon”, filmată la Buenos Aires. De la această telenovelă au urmat apoi rol după rol, ajungând să prindă faima odată cu telenovela „90-60-90 Fotomodele”, unde o interpreta pe Dulce Ana.

În anul 1998 a apărut în filmul „Un argentinian în New York”, iar după aceea și-a lansat primul album muzical intitulat simplu „Natalia Oreiro”. Albumil a depășit cu viteza luminii granițele Argentinei, având vânzări fabuloase în Israel, Grecia, Slovenia și România, iar piesa care rămâne și astăzi în memoria fanilor este „Cambio dolor” (genericul telenovelei „Înger sălbatic”).

În 2000 lansează un nou album, „Tu veneno”, iar în 2002 „Turmalina”, sub labelul BMG Ariola Argentina. Natalia Oreiro a jucat și după anii 2000 în telenovele, multe dintre acestea difuzate și în România: „Kachorra”, „SOS mi vida”, „Amanda O”. Ultima apariție pe micile ecrane a fost în „Solamente vos” (2013).

Natalia Oreiro s-a remarcat în ultima perioadă într-o serie de filme, unele dintre el apreciate de critici. Cu rolul din „Clandestine Childhood” a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță decernat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences of Argentina, în 2012.

Ultima știre despre Natalia Oreiro: va juca în curând într-o nouă telenovelă produsă de Telefe Argentina, despre care ziarele din țara tangoului scriu că va fi „reîntoarcerea îngerului sălbatic”.

Surse fotogalerie: Dramafever.com, turmalinka1.blog.cz, cherrymecka.blog.cz, diskografie.jirpa.cz, snipview.com, tvshow.com.uy

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top