Connect with us

Revistateo.ro

Au fost create feţele ideale

Stiri

Au fost create feţele ideale. Eşti aproape de perfecţiune?

Au fost create feţele ideale. Eşti aproape de perfecţiune? Ideea aparţine unui savant, Chris Solomon, de la Universitatea Kent din Marea Britanie, care s-a folosit de „cerinţele de piaţă” pentru a da naştere unor feţe perfecte, informează cambridge-news.co.uk.

Acesta s-a folosit de acelaşi program pe care poliţiştii îl utilizează în construirea portretelor robot ale infractorilor, iar procesul a fost unul de durată. Astfel, două luni i-a luat lui Solomon să prelucreze cele două imagini, proiect la care au mai participat aproximativ 100 de oameni.

Programul utilizat de acesta a luat în calcul mai multe trăsături importante ale feţei, precum grosimea buzelor, lungimea şi lăţimea nasului şi forma frunţii.

CITEŞTE ŞI: Trucuri de frumusețe pentru zilele aglomerate

După ce imaginile au fost gata, acestea au primit note din partea a altor 100 de oameni, care le-a permis oamenilor de ştiinţă să aleagă „finalistele” reprezentative pentru ambele sexe.

sursa foto samsung

sursa foto samsung

Studiul, spune Chris Solomon, nu reflectă însă etalonul frumuseţii la nivel mondial, ci doar pe acela din Marea Britanie. „E important de notat faptul că aceste imagini sunt figurile idealizate potrivit gusturilor celor care trăiesc în Marea Britanie, așadar un studiu în Asia sau în Africa, de exemplu, ar avea cu siguranță rezultate diferite”, a spus acesta.

Cu toate acestea, experimentul a descoperit o serie de diferenţe notabile între sexe, mai ales în ceea ce priveşte modul în care barbaţii şi femeile văd frumuseţea. „Pentru figura masculină a frumuseții, femeile au desenat o față mai feminină decât bărbații – femeile au considerat că cele mai atractive trăsături sunt o linie mai delicată a mandibulei, o față mai slabă, buze mai pline și o față bărbierită, față de bărbați care au considerat că o înfățișare mai masculină este mai atractivă”, spune autorul studiului.

Acesta a mai adaugat: „Este interesant că, în ceea ce privește figura feminină a frumuseții, femeile au prezentat o tendință mai mare decât bărbații de a considera că o înfățișare mai sexy este mai frumoasă; femeile au perceput într-o mai mare măsură decât bărbații că buzele pline, fața mai slabă, ochii mai mari și pomeții înalți reprezintă cele mai frumoase trăsături pentru o femeie”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top