Sanatate
Autovindecarea – superputerea ta
Medicina, deși în continuă aprofundare, își recunoaște limitele. Sunt punctate oficial cazuri în care oamenii au sfidat predicțiile doctorilor. Autovindecarea există și se manifestă, dar de ce credem că are limite?
Milioane de ani de evoluție și noi, oamenii, suntem mai feriți de pericole și mai mulți ca niciodată. Suntem rezultatul adaptării la mediu indiferent de alternanța condițiilor. Aceasta adaptare a fost posibilă doar pentru că suntem capabili să stocăm și să transmitem informații. Suntem capabili de adaptare și autovindecare.
Mintea și corpul. Același lucru.
Natura, clima, factorii patogeni, toate sunt cunoscute organismului nostru, deși noi ne naștem fără a fi conștienți de mai nimic. Venim pe lume pregătiți de viață, având în spate rezultatul comunicării dintre mediu și ADN. Aceasta comunicare a dus la o evoluție eficientă și stă la baza tuturor abilităților noastre.
O banală răceală a constituit cândva cauza unor decese în masă. Organismul a ascultat, înțeles și „ținut minte” tot ce a trebuit pentru a asigura supraviețuirea.
Citește și: VINDECAREA PRANICĂ: Cum îți armonizezi energiile
Facem o greșeală majoră când ne referim la noi înșine: separăm prea mult în percepția noastră, corpul de minte. De fapt, mintea și restul corpului sunt un singur lucru. Două entități care conlucrează pentru binele întregului. Evoluția în cadrul societății a dus la dezvoltarea capacității cerebrale. Repercusiunea acestui lucru este o ușoară înstrăinare între creier și restul corpului.
Cum funcționează autovindecarea?
Nu degeaba se zice că optimiștii trăiesc mai mult. Fie că e vorba de o tăietură sau de un virus, evenimentul va fi „stiut” de tot corpul, chiar dacă nu și de propria conștiință. Organismul se va mobiliza pentru revenirea la forma inițială. Dar cine spune câte poate face și câte nu complexul nostru organism?
Medicina tradițională și industria farmaceutică sunt vitale omului, dar știind că există căi mai „simple”, nimeni nu se mai obosește să creadă în propriile forțe. Imunitatea și capacitatea regenerativă a corpului uman sunt grav afectate de stres. Nivelul ridicat și constant de adrenalină face ca în timp organismul să se autodistrugă sau să intre în dezechilibre periculoase.
Buna înțelegere cu propriul corp vine numai cu beneficii, fizic și psihic. Sună de domeniul SF-ului, dar să-ți iubești și să iți accepți corpul, să simți cum orice colțișor te reprezintă și te ascultă, te poate scuti de mule complicații. E suficient să vrei și să ceri corpului, să-i redai echilibrul, să-i activezi autovindecarea.
Fiecare celulă te aude! Tehnici
Focusul trebuie sa cadă pe sănătate, nu pe boală. Trebuie „vorbit” concret cu corpul despre motivul pentru care e necesară însănătoșirea. Cerințele trebuie să fie clare, în timp ce experiența bolii trebuie tratată ca o oportunitate de a învață, nu o nenorocire. Apelați la imaginație: vizualizați rezultatele și procesul de vindecare. Nu renunțați la speranță. Îngrijiți corpul cu o bună alimentație, odihnă, sport și meditație.
Puteți de asemenea opta pentru activități ca reiki, yoga, reflexoterapie sau acupunctură. Păstrându-vă concentrarea în acord cu cele menționate mai sus veți accelera procesul de vindecare și ameliorarea simptomelor. Autovindecarea este cel mai bun doctor.