Connect with us

Revistateo.ro

Avertisment fara precedent despre EBOLA

Sanatate

Avertisment fara precedent despre EBOLA

Liderii occidentali au vorbit pentru prima data despre virusul Ebola si pericolul pe care acesta il presupune pentru lumea intreaga. Este cea mai dura si ingrijoratoare declaratie data pana acum de sefii de state din Occident despre Ebola. Angela Merkel, Barack Obama, David Cameron si Francois Hollande au catalogat de comun acord drept „cea mai grava urgenta sanitara din ultimii ani”, sustine AFP.

Purtatorul de cuvant al Guvernului Marii Britanii a dat un comunicat de presa in care reda ingrijorarile liderilor occidentali cu privire la Ebola. Premierul britanic insista asupra unei discutii de urgenta la intrevederea de la Milano de maine dar si punerea pe masa dezbaterii a acestui subiect saptamana viitoare la Consiliul Europei.

Febra hemoragica Ebola a ucis pana in clipa de fata 4.493 de persoane din 8.997 de bolnavi si este intalnita in vestul Africii, in Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania dar si Statele Unite (cate un caz in cele doua tari occidentale).

Acest virus se transmite contactand sangele bolnavului, voma, secretiile nazale sau salivare. Unii medici sustin ca acest virus s-ar putea transmite si pe calea aerului. Ebola insa poate fi contactat si de la animalele infectate, nu doar de la oameni.

Ce este extrem de important de stiut, este ca desi te-ai vindecat de aceasta boala, nu trebuie sa faci sex cel putin 40 de zile, deoarece virusul se transmite chiar si dupa o perioada in care esti deja scapat de el. Virusul ramane in realitate o perioada in corp chiar daca nu mai are puterea de dinainte fiind neutralizat. Insa, prin contactul sexual, acesta este readus la viata.

Rata mortalitatii este infioratoare: 90%. Medicii occidentali sunt ceva mai optimisti spunand ca exista tratament si vindecare din fazele incipiente ale bolii.

Simptome ale bolii: febra, stare generala de rau, dureri de stomac, frisoane, rosu in gat – asemenea unei raceli banale. Dupa aceea sunt infectati ochii unde se observa mai multe vase rosii, vizibile in zona albului ocular. Urmeaza eruptiile cutanate la nivelul triunchiului care se extind pe urma la membre. Faza culminanta a bolii este cea in care pacientul incepe sa sangereze atat pe interior cat si pe exterior. Sangele curge din nas, urechi si chiar din gura (impreuna cu saliva). Acesta este si motivul pentru care virusul se mai numeste febra hemoragica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top