Connect with us

Revistateo.ro

AVERTIZARE ANM - Canicula urmata de furtuni in urmatoarele 2 zile

Stiri

AVERTIZARE ANM – Canicula urmata de furtuni in urmatoarele 2 zile

Meteorologii au emis o informare de canicula, urmata de ploi, pentru joi, 11 august si vineri, 12 august. Vremea schimbatoare va afecta mare parte din tara.

Disconfortul termic se va resimti in special in regiunea de sud a Romaniei, in Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea continentala.

In intervalul 11 august, ora 6 – 12 august, ora 15, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii. Joi, in vestul, centrul si nordul teritoriului vremea va fi instabila si se va raci considerabil, cu pana la 5-6 grade fata de normalul perioadei.

Vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, care pot capata aspect de vijelie. Izolat, in Ardeal, va cadea grindina.

Află cum să te aperi de fulgere în această vară

VIDEO. Se asteptau sa apara un curcubeu pe cer, dupa ploaie, insa au avut parte de o surpriza

Cantitatile de apa vor depasi 30-40 de litri izolat, incepand cu orele serii si pana in dupa-amiaza celei de-a doua zi. Ploaia va cadea local si in regiunile sud-estice si estice, dar si la munte, in special in Carpatii Orientali.

In cea mai mare parte a Munteniei, dar si in Dobrogea, vremea va fi caniculara, cu maxime de pana la 36 de grade, izolat chiar 37, disconfortul termic fiind astfel accentuat.

Vremea se va racori in toata tara vineri, 12 august, iar in functie de evolutia temperaturilor si intensitatea fenemenelor meteo, ANM va actualiza informarea emisa azi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top