Connect with us

Revistateo.ro

Barbatii fara copii sunt mult mai afectati decat femeile. Specialistii au explicat motivul dn spatele depresiei barbatilor aflati in aceasta situatie.

Stil de viata

Barbatii fara copii sunt mai depresivi decat femeile aflate in aceeasi situatie

In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca barbatii fara copii sunt mult mai tristi si mai depresivi decat femeile care nu au devenit mame. Exista anumite motive pentru care se intampla lucrul acesta. Specialistii au venit cu explicatii.

Barbatii fara copii sunt mai drepsivi si mai tristi decat femeile aflate in aceeasi situatie

Conform unor studii realizate in Marea Britanie, barbatii isi doresc sa devina parinti la fel de mult precum femeile. De aceea, daca nu au copii, se vor simti izolati, frustrati sau chiar intra in depresie. Si femeile trec printr-o situatie asemenatoare, numai ca in cazul lor sentimentele negative nu sunt la fel de accentuate. Daca pana la o anumita varsta barbatii nu devin parinti, atunci vor fi depresivi. Se simt izolati si frustrati.

Si femeile si barbatii isi doresc copii. Insa, in cazul femeilor este vorba mai mult despre o nevoie biologica. In ceea ce ii priveste pe barbati, specialistii au ajuns la concluzia ca ei simt o presiune din partea familiei sau a prietenilor. De aceea, daca nu vor avea copii nu vor fi impacati cu lucrul acesta. Intotdeauna vor simti ca ceva la lipseste.

La studiu au participat atat femei, cat si barbati. 59 % dintre barbati si 63 % dintre femei au afirmat ca vor sa fie parinti. Jumatate dintre barbati au afirmat ca lipsa copiilor ii face sa se simta tristi. Pe de alta parte, numai 27 % dintre femeile care isi doreau sa aiba copii, insa nu devenisera mame pana in acel moment, au spus ca lipsa copiilor le face sa se simta triste sau frustrate. Asadar, barbatii sufera mai mult decat femeile daca nu au copii. In urma studiului s-a observat ca 1 din 4 barbati este deranjat de faptul ca nu are copii. Desigur, femeile si barbatii vor sa fie parinti din motive diferite uneori.

Articole pe aceeasi tema:

Top 16 minciuni pe care parintii le spun copiilor lor

NU asa ii oferi dragoste copilului! 10 greseli pe care le fac parintii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top