Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Barbatii si femeile NEAGA aceasta problema cand ajung in pat

Potrivit unor cercetari recente facute de canadieni, peste 60% dintre femei si 52% dintre barbati se confrunta cu o problema similara cand ajung in pat.

Atat barbatii cat si femeile au complexe in legatura cu corpul lor. De aici se pot naste o serie de frustrari, nu doar de natura sexuala, avertizeaza psihologii.

Complexele fizice pot crea neplaceri in timpul actului sexual. Femeile sunt foarte complexate in ceea ce privesc sanii si grasimea corporala ori vergeturile sau celulita, iar barbatii sunt preocupati de felul in care arata organul lor genital.

Stresul ca celalalt nu va raspunde la imbratisari si atingeri din cauza micilor defecte (de la simple alunite in diferite zone ale corpului la o serie de alte probleme mai mult sau mai putin vizibile) poate transforma intalnirea din dormitor intr-un esec. Lubrifierea naturala nu mai functioneaza deloc la femei, iar barbatii pot avea probleme de erectie.

Din seria complexelor fizice care fac necazuri in pat pot fi enumerate cateva dintre cele mai des invocate, conform studiului canadienilor: „Sunt prea slab/ prea scund/ prea gras/ am prea multa celulita/ Am cosuri in zone erogene” etc.

CITESTE SI: SEX: Cine minte mai mult, femeia sau barbatul?

CITESTE SI: 6 TIPURI DE BĂRBAȚI CU CARE NU AR TREBUI SĂ FACI SEX NICIODATĂ

Neplacerile fizice nu reprezinta o problema doar in ceea ce priveste sexul. Acestea cauzeaza serioase probleme de integrare sociala, persoanele cu astfel de frustrari riscand sa intre usor in depresie.

Sfatul psihologilor este ca aceste persoane trebuie sa ii accepte defectele si nu sa faca efortuti supraomenesti sa fuga de ele.

Viata amoroasa va fi periclitata, afectand serios structura hormonala si productia de estrogeni si testosteron. In plus, aceste frici cauzate de complexe pot duce la boli de inima, spun cardiologii.

2 sfaturi esentiale pentru persoanele cu complexe fizice:

1. Priveste lucrurile in ansamblu. Esti frumos datorita a ceea ce esti si iti poti transforma pana si defectele in calitati.

2. Intreaba un prieten foarte bun daca defectul care iti mananca creierul este atat de respingator pe cat iti imaginezi tu. De multe ori ne facem idei exagerate despre propriul nostru corp.

Conform cercetarii, doar 30% dintre femei si barbati, in medie, recunosc ca au complexe fizice. Negarea unei probleme nu ajuta insa la rezolvarea ei!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top