Connect with us

Revistateo.ro

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015

Inedit

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015 . Beija-Flor a prezentat în cadrul defilării povestea naţiunii africane din Guineea Ecuatorială, despre care presa a spus că a şi finanţat şcoala de samba cu o sumă impresionantă, relatează bc.com.

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015 2

sursa foto rio-carnival.net

sursa foto rio-carnival.net

Şcoala de dans din Brazilia a confirmat că a fost sprijinită de micul stat bogat în rezerve de petrol, însă a negat categoric zvonurile conform cărora ar fi primit aproape 3 milioane de dolari drept finanţare, doar pentru ca statul în cauză să reprezinte tema paradei de anul acesta.

Toate aceste speculaţii i-au făcut pe cei de la Amesty International să ceară o mai mare transparenţă în organizarea unor astfel de evenimente şi consideră că renumitul Carnaval de la Rio nu ar mai trebui sponzorizat de oameni precum teodoro Obiang, liderul Guineei Ecuatoriale, acuzat în prezent de fapte de corupţie şi încălcarea drepturilor omului.

CITEŞTE ŞI: De ce nu vrea nimeni să se mute pe această insulă minunată

În 1979, liderul politic a preluat puterea din acest stat printr-o lovitură de stat, iar în prezent este cel mai longeviv preşedinte în funcţie de pe continentul african. Chiar dacă Guineea Ecuatorială are venituri mari din expoatările cu petrol, începute acum 20 de ani, mulţi dintre locuitori trăiesc în mizerie şi sărăcie, lucru care nu a fost arătat însă şi în timpul paradei celor de la Beija-Flor.

Un lucru asemănător s-a petrecut şi în 2006, atunci când şcoala de samba Vila Isabel a fost aspru criticată pentru că ar fi acceptat o altă sumă imensă de bani din partea Venezuelei, condusă atunci de Hugo Chavez, pentru a aduce un omagiu acestei ţări şi guvernului ei.

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015  8

sursa foto rio-carnival.net

sursa foto rio-carnival.net

În ciuda acestor contoverse, Beija-Flor a fost mereu favorită la câştigarea titlului de cea mai bună şcoală de samba din cadrul Carnavalului de la Rio, aflată în competiţie cu alte 11.

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015  7

Beija-Flor, campioană la Carnavalul de la Rio 2015  5

sursa foto rio-carnival.net

sursa foto rio-carnival.net

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top