Connect with us

Revistateo.ro

Belgia a votat pentru eutanasierea copiilor

Stiri

Belgia a votat pentru eutanasierea copiilor

Belgia a votat pentru eutanasierea copiilor.

Trăim într-o lume care se degradează pe zi ce trece, ar spune cei care au aflat de vestea terifiantă dată de Belgia. Aici, parlamentarii ţării au spus “Da” unui proiect care cu siguranţă a şocat pe toată lumea. Conform noii hotărâri a legislativului, minorii vor avea dreptul de a cere eutanasierea dacă aceştia suferă de o boală incurabilă, asta după ce au primit şi acordul părinţilor. Conform legii, procedura poate fi dusă la bun sfârşit doar după o testare psihologică a copilului şi nu este prevăzută o vârstă minimă la care minorii pot opta pentru încheierea vieţii, fapt care ridică numeroase controverse cu privire la eligibilitatea acestora din punct de vedere mental.

Votată de 88 de deputaţi şi respinsă de alţi 44, legea cu privire la eutanasierea copiilor mai trebuie acum doar promulgată de rege pentru a intra în vigoare. După cum era de aşteptat, actul normativ a stârnit o serie de reacţii negative, atât în Belgia, cât şi în străinătate. Mai mulţi oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de legalizarea încetării din viaţă asistată, cu atât mai mult cu cât manifestanţii sunt de părere că un copil nu poate să fie perfect conştient de o astfel de alegere, chiar dacă vorbim de cei care suferă de boli pentru care, încă, nu există tratament.

„Cum poate un copil de 12 ani, aflat în suferință, să decidă asupra vieții sale? Formal, la această vârstă, minorul nu este conștient de acțiunile sale. Nu putem efectua o evaluare a gradului de durere, deoarece este o chestiune subiectivă. Totodată, știm foarte bine modul în care copiii se comportă în timpul bolii, mai ales că primesc doze mari de hormoni și de substanțe psihotrope pentru atenuarea durerilor. În aceste condiții, apar schimbări de ordin psihologic, medicamentele afectează mentalitatea. Este absurd să-l mai întrebi ceva pe copil în această situație”, a declarat Dmitri Aivazian, avocat al Asociației pentru Drepturile Pacienților.

Cei care susţin totuşi această lege spun că eutanasierea se face numai după o testare psihologică a minorului, prin care se face clar faptul că acesta înţelege procesul ireversibil. În plus, e nevoie şi de semnătura părinţilor şi de confirmarea medicilor că nu există tratament pentru boala copilului, iar decesul va fi inevitabil.

Belgia nu este singura ţară din Europa unde moartea asistată petru minori este aplicată. Şi Olanda are aceeaşi lege, iar măsura este legală în diferite forme şi în Elveţia şi Luxemburg.

Continue Reading
You may also like...
4 Comments

4 Comments

  1. claudia feticu

    2015-02-17T21:26:18+02:00 at 2015-02-17T21:26:18+02:00

    Aici aver cazuri grave iar o tara civilizata si de bun simt vine in ajutorul acestor fiinte nenorocite. Asa ceva ar trebui sa existe si la noi. Este un lucru foarte bun, Nuova pure sa fim ignoranti cu suferintele inumane. Aceasta nu e viata doar agonie, durere si suferinta. Copii simt pe pielea lor acest lucru si stiu la 12ani ce decizie sa adopte. Nu-i mai subestimati sau vreti sa faceti experimente pe suferinta si neputinta umana. E corect sa fie intelesi si ajutati daca corpul lor nu functioneaza in parametri normali. Ei stiu acest lucru si stiu si ce decizie sa ia in ceea ce priveste viata lor nenorocita care nu e viata. Oameni sanatosi idealizati viata voastra si cereti maxim de la voi nu de la niste bolnavi disperati, incurabili.

  2. Michaela

    2015-02-18T09:48:32+02:00 at 2015-02-18T09:48:32+02:00

    Mda….ca de obicei Romanii sunt impotriva la tot!(Impreuna cu biserica ortodoxa care si in secolul 21 ii tembelizeaza).
    Nu va face-ti Probleme,Belgienii fac ceea ce trebuie facut.Claudia are perfecta dreptate. Dau un ex. daca aveti un copil bolnav incurabil care sufera si nu-si traieste copilaria ce ati face? Va-ti ruga la Bunul Dumnezeu sa-i usureze suferinta!!!! Pai si Eutanasierea asta face…..nu e nimic brutal in asta! Cand va uitati la un copil ca sufera si nu puteti face nimic,..va place sa vedeti propriul copil suferind????? Ganditi-va intai! Cainii vostrii cand sunt bolnavi incurabil ii duce-ti la Eutanasiat ca va e mila ca sufera….atunci de ce nu ar fi posibil si la oameni…ca de suntem mai superiori ca animalele!

  3. mel

    2015-02-21T15:49:32+02:00 at 2015-02-21T15:49:32+02:00

    Doua cretine, care comenteaza cretin – cum altfel?

  4. mel

    2015-02-21T15:50:55+02:00 at 2015-02-21T15:50:55+02:00

    O lume absolut dementa… Si niste comentarii la fel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top