Connect with us

Revistateo.ro

Beneficii și utilizări ale lăptișorului de matcă

Naturiste

Beneficii și utilizări ale lăptișorului de matcă

Lăptișorul de matcă ajută la reducerea colesterolului LDL (colesterolul rău) și te protejează de infarct, boli de inimă și arterosleroză. Totodată stimulează colesterolul bun și face minuni pentru sistemul circulator. Acesta conține antioxidanți care luptă împotriva apariției premature a semnelor îmbătrânirii. Oferă elasticitate pielii și ajută la diminuarea ridurilor și a liniilor fine. Combate acțiunea radicalilor liberi  și îi oferă pielii p strălucire naturală.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE PROPRIETĂȚI ARE ULEIUL DE ANASON

Lăptișorul de matcă stimulează metabolismulși te ajută să pierzi în greutate. De aceea este să recomandat să îl incluzi în dieta ta, în special atunci când vrei să te pui în formă. Îmbunătățește digestia și funcțiile ficatului și te ajută să elimini mai ușor toate toxinele acumulate în organism. Studiile arată că lăptișorul de matcă previne apariția celulelor canceroase și luptă împotriva simptomelor cancerului la sân.

Totodată, lăptișorul de matcă reduce simptomele dezechilibrelor hormonale și este indicat femeilor care sunt la menopauză. Pe lângă asta, îmbunătățește calitatea pielii, teajută că combați eczemele datorită proprietăților anti inflamatorii și înlătură cearcănele.

Pentru o piele mai frumoasă și mai sănătoasă poți adăuga lăptișor de matcă la măștile pe care le prepari în casă.  O mască eficientă este cea formată dintr-o lingură de iaurt, un albuș de ou și două linguri de lăptișor de matcă. Las-o săacționeze 15 minute și clătește-te cu apă călduță. Pentru a înlătura cearcănele, amestecă-l cu ulei d emigdale și masează-te în jurul ochilor înainte de culcare. Dacă ai pielea uscată și crăpată, hidrateaz-o masându-te cu lăptișor de matcă. Este ideal pentru mâinile și picioarele aspre, însă poate fi utilizat pe tot corpul.  Aplică-l pe coșuri și lasă-l să acționeze câteva minute, iar acestea vor dispărea ca prin minune.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top