Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile ceaiului de lemongrass

Naturiste

Beneficiile ceaiului de lemongrass

Lemongrassul este un tip de plantă perenă, foarte des folosită în bucătăria asiatică, cu un miros puternic de lămâie și un gust dulceag. Este o sursă bogată de acid folic, magneziu, zinc, cupru, fosfor, fier, vitamina A, vitamina C, calciu, potasiu și mangan. Ceaiul preparat din această plantă are numeroase beneficii uimitoare asupa sănătății!

Lemongrassul conține compuși antiseptici care distrug în mod eficient paraziții și bacteriile din interiorul tractului digestiv. Ceaiul din această plantă este indicat în tratamentul multor boli digestive cum ar fi arsurile, indigestia, constipația, balonarea, spasmele stomacale și crampele. Are proprietăți antibacteriene care vin în ajutor în caz de gastroenterită și asigură o digestie sănătoasă dacă este consumat în mod regulat.

CITEȘTE ȘI: CEAIUL VERDE TE AJUTĂ SĂ SCAPI DE COȘURI

Curățarea și detoxifierea sunt necesare pentru a menține buna funcționare a tuturor organelor. Consumul regulat de ceai de lemongrass ajută la eliminarea acidului uric, a toxinelor și a colesterolului din organism. Astfel crește cantitatea și frecvența urinării și rinichii sunt într-o stare excelentă. Totodată, ceaiul de lemongrass purifică vezica urinară, ficatul și pancreasul și joacă un rol important în buna circulație a sângelui. Practic, te ajută să scapi de toate substanțele periculoase din organism.

Milioane de femei se confruntă cu crampele menstruale ori de câte ori vine acea perioadă a lunii. Ceaiul de lemongrass este un remediu excelent pentru aceste dureri și totodată reduce cantitatea de sebum din piele care apare odată cu schimbările hormonale.

Ceaiul de lemongrass este utilizat pentru a elimina stresul, anxietatea și chiar depresia. Durerile de cap pot fi ameliorate cu succes de acest ingrediente natural. Parfumul său persistent îți îmbunătățește starea de spirit și te face să te simți mai relaxat, mai calm și mai pozitiv. Poate fi consumat simplu sau în combinație cu ceai de mușețel sau iasomie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top