Connect with us

Revistateo.ro

Află care sunt beneficiile ceaiului de ștevie. Puține persoane le cunosc. Acesta te va ajuta să tratezi sau să previi mai multe afecțiuni.

Naturiste

Beneficiile ceaiului de ștevie

Ceaiul de ștevie este un remediu mai puțin cunoscut. Te ajută să previi sau să tratezi mai multe afecțiuni. Iată care sunt beneficiile ceaiului de ștevie, mai puțin cunoscute.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de ștevie

Ștevia este folosită în mai multe tratamente naturiste. Dacă vei consuma ștevie, aceasta va ține sub control nivelul zahărului din sânge, înlătură pofta de alimente dulci, previne sau tratează diabetul, te ajută să ții sub control greutatea, te ajută în cazul în care suferi de reumatism și, nu în ultimul rând, ajută sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: Proprietatile ceaiului de urzica, denumit focul vindecator

Pentru a prepara infuzia din frunze de ștevie ai nevoie de două linguri de frunze de ștevie uscate și 250 de ml de apă. Se lasă să dea în clocot, apoi se așteapă o jumătate de oră, timp în care se lasă la infuzat. După aceea se strecoară. Ceiul poate fi îndulcit cu miere. Se pot bea 3 căni de ceai pe zi, iar curele pot să țină între 1 și 3 săptămâni.

Această infuzie are rolul de a proteja ficatul, de a detoxifia organismul. De asemenea, este un bun laxativ și diuretic. În plus, crește imunitatea, previne cancerul pancreatic, este indicat celor care tușesc și sunt răciți. Și cei care au probleme cu hipertensiunea pot consuma acest ceai.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile ceaiului de hrean

Pentru a prepara un decoct din semințe sau rădăcină de ștevie ai nevoie de 4 linguri de rădăcină de ștevie, mărunțită, sau semințe de ștevie. Pune-le în 500 de ml de apă, într-un recipient de inox sau email. Lasa-le să fiarbă, la foc mic, timp de 5 minute. La final, adaugă apă, pentru a completa apa care s-a evaporat. Înainte de a se răci, decoctul se va strecura printr-un tifon sau vată medicinală. Îl poți îndulci cu miere. Se pot bea două cești într-o zi. Decoctul va detoxifia organismul, protejează ficatul și are efect diuretic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top