Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile gutuilor pentru sanatate

Naturiste

Beneficiile gutuilor pentru sanatate

Beneficiile gutuilor pentru sanatate sunt atat de multe incat nu ne ajung randurile de mai jos sa ti le spunem, insa facem o sinteza cat mai interesanta pentru tine. Fructele care apar in aceasta perioada a anului sunt adevarate medicamente pentru o serie de organe.

Beneficiile gutuilor pentru sanatate – cateva puncte bine de retinut

1. Stiai ca romanii si grecii foloseau gutuile pentru a trata simptomele racelii, fara sa stie ca sufera de aceasta afectiune? O felie de gutuie tinuta pe frunte reduce febra cu un grad, lucru descoperit acum mii de ani.

2. Tot grecii si romanii consumau gutui crude pentru a deveni mai… barbati. Se pare ca fierul, potasiul si magneziul din gutui stimuleaza circulatia sangelui in zona intima a barbatilor.

3. Gutuile sunt bogate in pectine, tanini si o serie de antioxidanti care anihileaza radicalii liberi, reducand riscul de cancer cu pana la 18%, daca acestea sunt consumate cel putin o data pe saptamana.

4. Pentru ca au in compozitie mult potasiu, gutuile sunt recomandate in problemele cardiovasculare. Potasiul scade presiunea vasculara si are rol antiinflamator, fiind un adevarat analgezic.

5. Multa lume se intreaba daca gutuile sunt pere sau mere. Aceste fructe se inrudesc atat cu merele cat si cu perele, avand nutrienti si vitamine pe care le contin ambele fructe. Tocmai de aceea sunt recomandate in tratarea bolilor gastrointestinale si ajuta la intarirea intregului sistem imunitar.

6. Daca iti freci dintii cu gutuie, ii vei feri de bacteriile daunatoare pentru ca acest fruct remineralizeaza dintii si intareste gingiile, avand efect astringent.

7. Daca ai probleme respiratorii, bea zilnic cate un pahar cu suc natural de gutuie. De asemenea, sucul de gutuie este recomandat si pacientilor care sufera de tuberculoza in faza incipienta.

8. Fructul este recomandat si copiilor care sufera de anemie. Acesta contine vitaminele A, B, C si PP precum si o serie de principii bioactive.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top