Naturiste
Beneficiile mujdeiului de usturoi pentru sănătate
Mujdeiul de usturoi este folosit cel mai adesea ca sos pentru fripturi ori alte rețete culinare. Puțini știu că sosul făcut din usturoi are numeroase proprietăți pentru sănătate.
Beneficiile mujdeiului de usturoi pentru sănătate
Pentru ca usturoiul să acționeze pentru însănătoșirea întregului sistem imunitar este nevoie de 7 căței de usturoi bine tocați, un vârf de sare, o lingură de ulei de măsline și un sfert de lămâie stoarsă.
Această rețetă de mujdei este mai bine tolerată de organism datorită componentelor lămâie și ulei de măsline. Uleiul de măsline potențează acțiunea de reducere a colesterolului rău din sânge. Măslinele sunt recomandate și pentru litiaza biliară.
E bine ca la pisarea usturoiului să folosiți un pisălog din lemn și nu produse din metal. La contactul cu metalul, mujdeiul va avea un gust neplăcut și își va pierde din proprietăți.
Usturoiul conține alicină, component esențial în lupta cu radicalii liberi. Alicina pătrunde în organism prin sistemul digestiv. Usturoiul este recomandat și în curele de slăbire datorită conținutului redus de calorii și a nutrienților care satură.
30 de grame de usturoi conțin 23% din necesarul zilnic de mangan, 17% din necesarul zilnic de vitamina B6, 15% din necesarul zilnic de vitmaina C și 6% din necesarul zilnic de seleniu. Mai este bogat și în fibre, calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1.
CITEȘTE ȘI: Ce se intampla daca mananci 6 catei de usturoi copt pe zi
CITEȘTE ȘI: Pune usturoi si foi de dafin intr-o sticla si ascunde-o in casa! Efectul te va uimi!
Consumul mujdeiului de usturoi e recomandat în desfundarea căilor nazale și tratarea răcelilor. Compresele cu usturoi pisat contribuie la reducerea febrei și a tusei.
Mujdeiul de usturoi e bun și pentru persoanele care au probleme cardiovasculare precum și pentru cele care au circulația sângelui deficitară.