Stiri
Beneficiile siropului de MACESE si cum il poti prepara acasa
Macesul este un arbust cu o inaltime care variaza intre 1 si 5 metri, fructele acestuia avand o forma elipsoidala, de culoare rosie sau portocaliu inchis. Macesele au un continut ridicat de nutrienti, fiind excelente vitaminizante naturale.
Macesele sunt bogate in vitamina C, care imbunatateste functionarea tuturor celulelor, jucand un rol primordial in procesele metabolice, mai ales in respiratia celulara.
Aceste fructe cresc rezistenta capilarelor sanguine, dterminandu-le sa fie mai putin fragile. De asemenea, contin un complex de vitamine: A, B1, B2, C, K, P, E si pot trata intoxicatiile, afectiunile hepatice, febra si palpitatiile.
Ingredientele necesare pentru prepararea siropului: 1 kg de macese, apa si 750 g de zahar pentru fiecare litru de apa.
CITESTE SI: Siropul care arde toată grăsimea de pe abdomen
CITESTE SI: Cum se prepară siropul de hrean, care te vindecă de astm
Spala macesele bine si taie-le tulpinile, apoi marunteste-le folosind un blender. Pune la fiert apa, iar cand aceasta da in clocot, adauga fructele. Dupa ce fierb si ele, opreste focul si lasa-le sa se reaceasca un sfert de ora. Strecoara macesele si apoi pune-le din nou la fiert intr-un litru de apa. Asteapta sa dea in clocot pentru a extrage toata consistenta fructelor.
Vei observa ca siropul incepe sa capete o densitate asemanatoare cu cea a sucului de rosii. Adauga 750 de grame de zahar si lasa compozitia pe aragaz pana fierbe din nou. Cum a dat in clocot, opreste focul. Lasa siropul sa se raceasca putin, in timp ce pregatesti sticlele sau borcanele sterilizate in care il vei turna. Dupa ce termini de imbuteliat compozitia, depoziteaza recipientele intr-un loc racoros si intunecat, precum camara.
Odata ce deschizi un borcan, tine-l la frigider pana il termini de consumat.
Poti lua cate o lingurita din compozitie de trei ori pe zi.
Ce parere ai despre aceasta reteta? Spune-ne in comentarii.
Sursa foto: Shutterstock