Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile sucului de cartofi dulci

Naturiste

Beneficiile sucului de cartofi dulci

Cartoful dulce este o legumă dulce și amidonoasă, bogată în beta caroten, fier, cupru, acid folic și mangan. Nu e de mirare că această legumă este plină de beneficii pentru organismul uman. Sucul de cartof dulce este la fel de bun, iar dacă îi adăugați ghimbir sau morcov pentru aromă are un gust senzațional.

Sucul de cartofi dulci este o sursă bogată de beta caroten și vitamina B6, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și previne apariția diabetului. Vitamina D din această licoare minunată este importantă pentru sănătatea dinților, a oaselor, a pielii și a sistemului nervos. Totodată reduce riscul apariției ulcerului gastric. Persoanele care suferă de acestă boală ar trebui să includă această băutură în dieta lor zilnică.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ TOTUL DESPRE CEAIUL DE MERE

Unul dintre cele mai importante beneficii ale sucului de cartofi dulci este ușurarea trazitului intestinal. Acest lucru se datorează conținutului bogat de fibre. Acestea curăță tractul gastro-intestinal  și te ajută să ai o digestie sănătoasă. Este un remediu extrem de bun pentru constipație.

Sucul de cartofi dulci este o sursă bogată de acid folic, de aceea este indicat femeilor însărcinate. De asemenea, consumul regulat poate reduce inflamațiile din organism și te eliberează de stres datorită conținutului de magneziu. Aceasta este un mineral anti stres, care relaxează atât corpul cât și mintea.

Fiind o sursă bună de vitamina C, sucul de cartofi este un bun tratament pentru răceli, gripe și infecții minore. Accelerează vindecarea rănilor și asigură buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, conținutul de fier din acest suc dulce, ajută corpul în metabolizarea corespunzătoare a proteinelor și îți furnizează energie pentru întreaga zi. Totodată, sucul de cartofi dulci conține potasiu, care este extrem de important pentru sănătatea organismului uman. Deficitul de potasiu duce la crampe musculare și sensibilizează toată musculatura corpului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top