Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile uimitoare ale consumului de andive

Naturiste

Beneficiile uimitoare ale consumului de andive

Andivele sunt numite aurul alb din bucătărie, fiind extrem de hrănitoare pentru organismul uman. Pe lângă asta, ele au foarte puține calorii, așa că sunt perfecte în curele de slăbire.  Gustul lor era ușor amărui, iar valoarea nutrițională este foarte ridicată. Andivele au un conținut bogat în potasiu, calciu, vitamina B, vitamina C și vitamina E, celuloză și betacaroten.

Consumul regulat de andive este extrem de benefic pentru piele și te ajută să scapi de acnee. Ajută la detoxifierea organismului într-un mod eficient și îți păstrează sistemul intern curat. Pielea devine mai netedă, catifelată, în special datorită conționutul ridicat de vitamina E. Andivele mențin umiditatea în piele, iar astfel aceasta este în permanență hidratată și luminoasă. Totodată sunt indicate în tratamentul sclerodermiei. Vitamina A conținută de frunzele de andivă pot trata această tulburare și restabilesc textura naturală a pielii.

CITEȘTE ȘI: 10 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTII DESPRE UNGHII

Andivele fac minuni și pentru podoaba capilară. Consumul regulat îi poate reda sănătatea părului, întărește firul și îi oferă strălucire. Fiind un antioxidant puternic, menține hidratarea și echilibrează uleiurile de la nivelul scalpului. Prin urmare, foliculii nu se usucă, iar părul tău arată strălucitor și sănătos.

Pe lângă aceste beneficii pentru piele și păr, andivele sunt extrem de benefice și pentru sănătate. Ele au un conținut bogat în fibre, ceea ce le tranformă într-o opțiune grozavă pentru persoanele cu probleme gastrice. Totodată ele stimulează pofta de mâncare, atunci când sunt consumate ca atare. Dacă suferi de anemie, acestea sunt legumele perfecte pentru tine, deoarece sunt bogate în minerale și te ajută să îți reechilibrezi organismul. Poți prepara un suc plin de vitamine din andive, frunze de pătrunjel și țelină.

Andivele contribuie, de asemenea, la menținerea sănătății inimii. Este o legumă săracă în grăsimi saturate și bogată în potasiu, care menține tensiunea arterială sub control. Totodată ajută la reglarea colesterolului din sânge și contribuie la buna funcționare a sistemelor osos și muscular.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top