Connect with us

Revistateo.ro

Berea poate fi considerată un medicament. Consumată cu moderație, această băutură poate să aducă mai multe beneficii. Iată despre ce este vorba.

Sanatate

Berea, medicamentul din frigider

Potrivit studiilor, două halbe de bere pot înlocui cu succes paracetamolul. Studiul a fost făcut de cercetătorii din cadrul Universității Greenwich. Însă, băutura nu trebuie consumată în exces.

Berea, medicamentul din frigider

Conform studiilor, două halbe de bere pot înlocui paracetamolul. Este un remediu eficient împotriva durerilor de cap. Cercetătorii din cadrul Universității Greenwich din Marea Britanie au ajuns la concluzia că persoanele care consumă două halbe de bere în cazul în care au dureri de cap, au observat că intensitatea disconfortului fizic a scăzut cu aproape 25%.

Dacă vei consuma două halbe de bere, concentrația alcoolului din sânge va crește cu aroximativ 0.08%. Astfel, se produce ”o mică ridicare a pragului de rezistenţă la durere”, susțin cei care au realizat studiul, potrivit a1.ro. Din acest motiv scade senzația de disconfort, dar și durerea.

CITEȘTE ȘI: 10 motive ca sa consumi mai des bere. Ultimul este imbatabil

”Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii”, au mai spus cei care au realizat studiul, potrivit a1.ro.

”Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”, a spus doctorul Trevor Thompson, care a coordonat studiul. ”Dacă am putea să fabricăm un medicament care să nu aibă acele efecte secundare nocive, atunci am obţine o pastilă ce ar fi potenţial mai bună decât medicamentele care există în acest moment pe piaţă”, a mai spus profesorul.

CITEȘTE ȘI: Îți place berea? Uite ce trebuie să știi înainte de a o bea!

Cu toate acestea, autorii studiului trag un semnal de alarmă. Spun că este bine ca băutura să nu fie consumată în exces. Mai ales că nu aduce beneficii mereu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top