Deserturi
Biscuitii Copilariei – Cine nu-si aminteste de cea mai populară prăjitură din copilărie?
Biscuitii Copilariei – Cine nu-si aminteste de cea mai populară prăjitură din copilărie ?
Ingrediente:
200 gr unt (untura)
200 gr zahar
3 oua
3 linguri lapte
3 linguri smantana
2 pliculete praf de copt
esenta vanilie
1 kg faina
50 gr zahar pudra
Mod de preparare:
1. Cerne faina si praful de copt.
2. In alt bol mixeaza zaharul cu untul.
3. Adauga treptat cate un ou peste unt, apoi smantana, laptele si esenta de vanilie. Omogenizeaza cu o lingura de lemn.
4. Treptat incorporeaza faina. Omogenizeaza.
5. Acopera aluatul in folie si baga-l in frigider pentru circa o ora.
6. Scoate-l, desfa-l din folie si da-l prin masina de tocat cu aparat special.
7. Pune biscuitii intr-o tava neunsa si baga-i in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc usor.
Serveste-i cu zahar pudra.
BONUS: Ce se întâmplă dacă mănânci înghețată la micul dejun. Ce spun specialiștii?
Se știe că micul dejun este foarte important. Potrivit unui studiu, dacă mănânci înghețată la micul dejun, îți poți îmbunătăți performanța mentală, dar și vigilența. Ală mai multe informații din rândurile de mai jos.
Ce se întâmplă dacă mănânci înghețată la micul dejun. Ce spun specialiștii?
Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea Kyorin din Tokyo, a realizat un studiu în urma căruia a ajuns la concluzia că înghețata consumată la micul dejun aduce beneficii organismului.
Jumătate dintre cei care au participat la studiu au consumat în fiecare dimineață câte trei linguri de înghețată, după ce s-au trezit. Ceilalți participanți au avut un mic dejun obișnuit. După aceea, participanții au fost nevoiți să facă anumite exerciții pe calculator. Asta pentru a se observa diferențele dintre cei care au mâncat înghețată la micul dejun și cei care nu au făcut asta.
Astfel, s-a observat că cei care au consumat înghețată s-au putut concentra mult mai bine, au fost mai relaxați. Drept urmare, au avut rezultate mult mai bune comparativ cu ceilalți.
Profesorul a mers mai departe și a făcut experimentul, înlocuind apoi înghețata cu apă rece. S-a constatat că cei care au băut apă rece imediat după ce s-au trezit au avut o atenție sporită, însă nu la fel ca în cazul înghețatei.
Așadar, înghețata poate fi benefică dacă este consumată la micul dejun. Desigur, trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o consumi. Asta pentru a nu te trezi cu anumite kilograme în plus.
Acum poți avea scuza perfectă pentru a consuma acest desert delicios la micul dejun. Important este să controlezi porția, astfel încât să nu ai probleme cu greutatea după aceea. Ai putea chiar să pregătești acasă o înghețată.