Sanatate
Boli pe care le semnaleaza cascatul excesiv
Cascatul excesiv este asociat cu stresul, oboseala si starea de somnolenta. Multe persoane nu stiu ca acest mod de manifestare a organismului poate fi primul semn al unor afectiuni care se pot agrava in timp.
Atunci cand creierul nu oxigenat in exces cascam. Exista situatii in care cascatul excesiv poate denunta boli grave.
Cele 4 afectiuni semnalate de cascatul in exces
1. Insuficienta cardiaca. Malformatiile congenitale si insuficienta cardiaca cauzeaza o insuficienta oxigenare a sangelui si in acelasi timp a creierului. Din aceasta cauza, persoanele bolnave de inima casca des.
2. Anemia. Hemoglobina este redusa de lipsa fierului in organism, ‘transportatorul’ oxigenului in sange. Persoanele care nu consuma alimente care contin fier casca excesiv. Si lipsa de magneziu din organism este problematica. Lipsa magneziului duce la scaderea energiei, fapt pentru care apar apatia, somnolenta, confuzia, durerile de cap. Toate acestea duc la cascat in exces.
3. Cascatul poate fi si semnul unor suferinte ale plamanilor sau a bronsitei cronice.
4. Cascatul excesiv poate indica o problema a sistemului nervos central. Atunci cand creierul este slab oxigenat, corpul reactioneaza automat. Slaba oxigenare poate fi un simptom a sclerozei multiple, a tumorilor cerebrale, epilepsiei sau encefalitei.
Medicii recomanda plimbarile in natura pentru o oxigenare adecvata a creierului si depunerea efortului fizic zilnic. 30 de minute de sport ajuta la insanatosirea inimii. Sportul previne o serie de afectiuni printre care cele pulmonare, cardiovasculare ori bolile muschilor.
CITESTE SI: Scapa de sforait cu 9 metode imbatabile
Hidratarea este o alta arma impotriva afectiunilor decrise mai sus. Apa contine suficient oxigen, impiedicand astfel blocajele aparute la nivelul vaselor de sange sau la nivelul creierului.