Connect with us

Revistateo.ro

Bolile de la dus

Sanatate

Bolile de la dus si bacteriile care te pot ucide oricand

Medicii avertizeaza ca un simplu dus nu este chiar atat de simplu precum pare la prima vedere. Avertismentul specialistilor se refera la igiena din cabina de dus dinaintea momentului imbaierii.

Inainte de a te spala, trebuie sa fii convins ca totul este curat la dus, pentru ca, surprinzator sau nu, apa care tasneste acolo poate fi foarte murdara. Cercetatorii de la Universitatea Manchester s-au ocupat de studiul care demonstreaza cate bacterii periculoase vin din interiorul capului de dus. Acestea sunt rezistente chiar si la dezinfectanti, ceea ce le face si mai periculoase. Printre cele mai temute boli pe care le pot raspandi acestea se numara boala Legionarilor si boala Crohn.

Citeste si: 5 greseli pe care le faci la dus. Atentie la punctul 2!

Gel de dus cu carbune medicinal pentru acnee

Apa infectata, periculoasa pentru ochi

Apa plina de microbi ne poate afecta ochii atat de grav incat au fost si cazuri in care s-a ajuns la orbire. Daca am intrat in contact cu ciuperca numita Malassezia, putem contracta infectii cum ar fi keratita, care presupune inflamatia corneei. Riscul este mai mare pentru persoanele care fac dus si uita sa isi dea jos lentilele de contact. Foarte periculoasa este si bacteria numita Acanthamoeba, care cauzeaza infectii extrem de grave, ce pot duce chiar si la orbire. Odata ajunsa sub lentilele de contact, bacteria supravietuieste hranindu-se cu microorganismele care se gasesc pe cornee. Infectia poate fi luata inclusiv de la piscina si din apa de mare si produce mari neplaceri, intrucat tratamentul medicamentos poate dura luni si chiar ani.

Vezi care sunt celelalte boli pe pagina urmatoare

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top