Connect with us

Revistateo.ro

Life

Bolile pe care le poate ascunde o unghie modificată

O unghie modificată poate ascunde boli. Oja, în special cea roșie, poate afecta unghiile, spun specialiștii. Senzaţia este că există, la acest nivel, o infecţie micotică -una cu ciuperci, adică.

Medicii ne sfătuiesc că atunci când simțit că ceva nu este în regulă cu unghiile să mergem la specialiști. O problemă care nu pare deloc îngrijorătoare, poate deveni gravă.

“O unghie modificată poate să ascundă foarte multe maladii. Atât locale, ale unghiei, cât şi maladii interne, generale. Deci nu punem un diagnostic pe lipsa de răspuns la un tratament dat de farmacista.”, a explicat doctor, Dorina Giurcăneanu, medic primar dermatolog, în emisiunea „Ce se întâmplă doctore”.

De asemenea, o unghie modificată poate însemna traumatismul mecanic al unui pantof, dar și alte afecțiuni sau reacții la un anumit medicament.

Lacum de unghii de culoare roșie, în special, extrem de agresiv, poate modifica suprafețele unghiei astfel încât să pară o infecție micotică. Cel mai frecvent, unghiile picioarelor dezvoltă o infecție micotică. Asta pentru că piciorul este ținut de pantofi, deci circulația este deficitară. În plus, pantoful menține piciorul umed.

CITEȘTE ȘI: Ce sa faci cand ti se rupe o unghie. Nu trebuie sa o tai

Deși există zeci de reclame la medicamente care tratează micozele, adică infecțiile cu ciuperci, o unghie modificată trebuie văzută de medicul dermatolog. Odată ce medicul pune diagnosticul, adică infecție cu ciuperci, tratamentul este unul de durată.

„Unghiile cresc în 6-12 luni la picioare. Uneori și mai lent la oamenii mai vârstnici. Deci în toată această perioadă. Deci în toată această perioadă trebuie să tratezi, ca să fii sigur că problema este rezolvată. Altfel recidivează.”, a spus doctor, Dorina Giurcăneanu, medic primar dermatolog, în emisiunea „Ce se întâmplă doctore”

Ce boli poate ascunde o unghie deformată

Medicii ne sfătuiesc să nu ignorăm semnele date de unghii. Iată ce boli pot ascunde:

„Dacă infecția se repetă și se tot repetă, trebuie să apreciezi terenul pe care se produce această infecție. O micoză a membrelor inferioare recidivante poate să fie semn de diabet, de neuropatie, de arteriopatie.”, a explicat luminița Marinescu, medic primar dermatolog.

Este vorba de Ateroscleroza. Boala de pe suprafața pielii nu poate fi ținută sub control, fără a gestiona afecțiunea sistematică de la baza ei.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top