Connect with us

Revistateo.ro

Bomba din spatele etichetei. Ce contin cu adevarat parizerul si sunca romaneasca

Sanatate

Bomba de pe etichetele produselor. Ce contin cu adevarat parizerul si sunca romaneasca

Majoritatea romanilor nu citesc etichetele produselor alimentare pe care le consuma, dar chiar si daca o fac apar nenumarate confuzii, este de parere Sorin Merlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

CITESTE SI:E-UL CANCERIGEN CU 25 DE DENUMIRI

Profitand de ignoranta cumparatorului de rand, producatorul pacaleste cu buna stiinta consumatorul prin mijloace publicitare prin care se prezinta un continut care nu exista de fapt in aliment. De exemplu: un parizer cu carne de curcan poate sa aiba pe eticheta ca are in componenta carne 100% de curcan, evitand a preciza cat la suta din compozitia parizerului este curcan, si cat reprezinta soricii si slanina pisata.

Iata si care sunt cele mai toxice produse din carne din alimentarele romanesti. Pe primul loc se situeaza parizerul de porc. Acesta contine carne de porc 50%, emulsie de soric, apa, proteina vegetala din soia, amidon, sare, condimente, stabilizator: difosfat, potentiator de aroma: glutamat de sodiu, antioxidant:, acid ascorbic, colorant natural: carmin, dextroza, conservant: azotit de sodiu. Carnea de porc se amesteca cu toate ingredientele enumerate si apoi se coloreaza roz cu ajutorul carminului. Specialistii nu recomanda un astfel de parizer din cauza chimicalelor care pot avea efecte adverse in organismul nostru.

Sunca romaneasca: carne de pasare si organe de porc. Carne de porc. Aceasta contine: slanina, carne de pasare separata mecanic, organe porc, apa, amidon de cartofi, proteina animala de porc, proteina vegetala de soia, antioxidanti (izoascorbat de sodiu, lactat de sodiu), sare, zahar, condimente, arome, stabilizatori (polifosfati, caragenam), potentiator de aroma (glutamat monosofic), conservant (nitrit de sodiu) si colorant (acid carminic). Profesorul Gheorghe Mencinicopschi nu recomanda aceasta sunca bolnavilor de guta deoarece provoaca atacuri de guta.

Nici branza topita cascaval nu este recomandata sanatatii noastre deoarece contine E339, care consumat in cantitati mari dezechilibreaza sistemul calciu/fosfor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top