Connect with us

Revistateo.ro

Borș de tărâțe = sănătate curată. Ce boli vindecă

Sanatate

Borș de tărâțe = sănătate curată. Ce boli vindecă

Rețeta de borș cu tărâțe este specifică zonei Bucovina, oala cu borș de tărâțe este adesea sfințită în perioada de post tocmai pentru calitățile curative ale tărâțelor. Borșul din tărâțe se face ca orice altă rețetă de borș, prin macerarea tărâțelor de grâu.

Tărâțele conțin o serie de nutrienți și vitamine care ajută în nu mai puțin de 48 de afecțiuni. Ingredientele minune din tărâțele de grâu sunt: complexul vitaminic B, vitaminele D și H, enzime, minerale, oligoelemente vitale pentru organism precum seleniu și crom. Zeama rezultată din macerarea tărâțelor de grâu este recomandată și de nutriționiști în dietele de slăbire.

CITEȘTE ȘI: CEAPA. PROPRIETĂȚI INIMAGINABILE

FICAT, RINICHI, COLON
Borșul de tărâțe curăță rinichii și colonul și, în plus, tratează itaza urinară. De asemenea, este recunoscut deoarece previne cancerul de colon. Cu o cană de borș pe zi, cu 15 minute înainte de masă, detoxifierea organismiului este garantată.

INFARCT, SĂNĂTATEA INIMII
Borșul scade tensiunea arterială, nivelul colesterolului și al glicemiei. Borșul de tărâțe este recomandat în special persoanelor care au probleme cu inima, în cazurile de infarct miocardic sau hipertensiune.

TUBERCULOZĂ
Deși trăim în 2014, tuberculoza afectează în continuare multe persoane. Pentru a trata tuberculoza, se bea o jumătate de litru de borș de tărâțe în fiecare zi, pe stomacul gol, înainte de masa principală a zilei.

ALCOOLISM
Pentru trezirea din starea lui Bachus, este recomandată consumarea a 1 sau doi litri de borș, imediat după trezire. Pentru combaterea simptomelor mahmurelii, se recomandă consumul unui litru de borș a doua zi după petrecere.

OBOSEALĂ CRONICĂ
Sistemul nervos și întreg organismul se revigorează imediat după ce ai consumat un litru de borș, dintr-o lovitură.

INDIGESTIE ȘI VOMĂ
Înainte de fiecare masă, dacă aveți probleme cu indigestia și stările de vomă sunt la ordinea zilei, beți o jumătate de pahar de borș.

BOLI RESPIRATORII CRONICE
Două căni de borș de tărâțe pe zi previne problemele respiratorii și recidivele acestora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top