Stiri
Borsul de sfecla rosie trateaza o serie de boli
Borsul de sfecla rosie – Cum se face: Ai nevoie de un kilogram de sfecla rosie (taiata bucatele), o legatura de patrunjel, o legatura de marar, una de leustean, o capatana de usturoi, o lingurita de drojdie sau, daca nu ai drojdie, o poti inlocui cu o mana de malai.
Ingredientele de mai sus se toarna intr-un bol si se lasa la macerat, insa intr-un loc ferit de lumina sau caldura. Cand lichidul este gata acrit, se filtreaza si se umple iar borcanul cu apa. Borsul care rezulta a doua oara este mai slab dar bun. Acest bors il puteti consuma in fiecare zi, cate 2-3 pahare. Pentru a nu-si pierde calitatile, tineti borsul la frigider intr-o sticla bine astupata.
CITESTE SI: SFECLA ROSIE PREVINE LEUCEMIA SI ESTE RECOMANDATA GRAVIDELOR
De ce este bun borsul de sfecla rosie: In primul rand, sfecla rosie are un continut ridicat de vitamina A, B, C si PP, minerale, fier, potasiu, calciu si proteine.
Sfecla rosie este un adevarat medicament pentru tratarea anumitor afectiuni precum anemia, virozele, tuberculoza sau anumite tipuri de cancer. De asemenea, sfecla rosie regleaza functiile hepatice. Trebuie precizat ca din cauza zaharului, sfecla rosie este interzisa diabeticilor.
Un tratament normal cu bors de sfecla dureaza 21 de zile. Puteti combina borsul cu sucul de morcovi sau de telina. Consumati, de preferinta, dimineata, atunci cand va treziti.