Connect with us

Revistateo.ro

Boyhood, filmul-campion la început de an

Inedit

Boyhood, filmul-campion la început de an

Boyhood, filmul-campion la început de an. Se pare că pelicula regizată de Richard Linklater poate fi declarată încă de pe acum cea mai bună pe 2015, ţinând cont că a câştigat mai toate premiile competiţiilor de gen. Asta s-a întâmplat şi la The London Critics’ Circle Awards, unde a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului 2014, reuşind să învingă filme ca „The Grand Budapest Hotel” şi „The Theory of Everything”. Richard Linklater a fost răsplătit cu distincţia pentru cel mai bun regizor, iar Patricia Arquette a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Cel mai bun actor a fost desemnat Michael Keaton, pentru prestaţia sa din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, iar Julianne Moore a fost aleasă drept cea mai bună actriţă, pentru rolul din „Still Alice”.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat americanul J.K Simmons, pentru filmul „Whiplash”.

Compozitoare Mica Levi a primit distincţia pentru reuşite tehnice (Technical Achievement Award), pentru coloana sonoră a filmului „Pe sub piele/ Unde the skin”.

Actorul britanic al anului a fost numit Timothy Spall, pentru rolul său din filmul „Mr. Turner”, iar Rosamund Pike a primit aceeaşi distincţie la categoria feminină, pentru prestaţiile din filmele „Fata dispărută/ Gone Girl” şi „What We Did on Our Holiday”.

Cel mai bun film străin a fost câştigat de producţia rusească „Leviafan/ Leviathan”, regizată de Andrey Zvyagintsev, iar documentarul anului 2014 a revenit filmului „CitizenFour”, realizat de Laura Poitras, despre Edward Snowden , un fost angajat al serviciilor secrete americane.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate pe baza unui juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, al caror scop este strângerea de fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top