Connect with us

Revistateo.ro

Brad Pitt, RESPINS de justiția americană

Stiri

Brad Pitt, RESPINS de justiția americană

Actorul american Brad Pitt a fost respins de justiția americană pentru a face parte dintr-un jurat popular la Tribunalul din Los Angeles. Judecătorii au considerat că opinia actorului poate cântări mai multi decât părerile celorlalți juri populari imparțiali sau le poate influența deciziile în cadrul procesului.

Actorul Brad Pitt a fost chemat în calitate de jurat popular imparțial la Tribunalul din Los Angeles pentru a da un verdict asupra unei cauze, alături de alte persoane alese de sistemul juridic american. Pentru a înțelege despre ce este vorba, trebuie să precizem că sistemul de drept din Statele Unite este diferit de cel românesc mai ales prin existența Curților cu juri, un important simbol al justiției americane: sistemul este gândit în acest fel prezentând avantajul unei judecăți raționale în care probele dintr-un dosar se administrează în fața unor judecători populari imparțiali (oameni simpli, cu diferite meserii, fără studii în drept).

CITEȘTE ȘI: BRAD PITT, FĂRĂ ANGELINA JOLIE LA LANSAREA FILMULUI UNBROKEN

MailOnline scrie că Brad Pitt credea că va fi de ajutor într-un caz de o gravitate minoră, însă judecătorii au hotârât că prezența lui, tocmai datorită notorietății sale, ar putea crea anumite probleme. Lectorul William R. Lively a declarat pentru presa americană că decizia nu este nicidecum una discriminatorie având în vedere că acesta este o super-vedetă. Brad Pitt a fost tratat la fel ca orice cetățean american, primid o citație pentru a se prezenta la interviul cu avocații și alte părți ale procesului juridic.

Din nefericire, completul de judecată a decis în final că Brad Pitt, chiar dacă este un simplu cetățean american, în fond este o persoană extrem de cunoscută: „Nu îl poți pune pe Brad Pitt într-o tribună și să aștepți ca cei 11 membri ai completului de judecată să îl ignore”, spune într-un final răzgândindu-se Lively.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top