Connect with us

Revistateo.ro

BREAKING NEWS. PANICA EBOLA IN EUROPA. Avion in carantina la Madrid

Stiri

BREAKING NEWS. PANICA EBOLA IN EUROPA. Avion in carantina la Madrid

Un avion AirFrance care a aterizat la Madrid este in atentia tuturor in aceste momente. Un pasager nigerian suspect de Ebola a fost supus unui control medical dupa ce avionul francez a aterizat in capitala Spaniei, pe aeroportul Barajas. Avionul este tinut in carantina pana la aflarea primelor rezultate despre pasagerul nigerian.

AVionul a fost trimis intr-o zona speciala pentru efectuarea unor controale medicale amanuntite, sustine intr-un comunicat de presa AENA, gestionarul aeroporturilor spaniole. In Spania s-a instaurat deja un protocol pentru Ebola dupa ce o femeie pe nume Teresa a fost depistata cu aceasta boala.

CITESTE SI: AVERTISMENT FARA PRECEDENT DESPRE EBOLA

Pasagerul nigerian a denuntat febra si stari de greata, fiind primele simptome ale bolii Ebola. Nigerianul va fi transportat la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, acolo unde se afla internata prima persoana care are Ebola din Spania, care se afla sub ingrijiri medicale. Pasagerul venea din Lagos (Nigeria) si facea escala in Paris pentru a ajunge in Madrid, in clipa de fata fiind suspectati toti pasagerii care se aflau cu cetatenul nigerian in avion.

Restul pasagerilor sunt tinuti sub monitorizare si sunt rugati ca daca prezinta orice simptom al bolii sa se prezinte imediat la o unitate sanitara. Si in Insulele Canare (care apartin de Spania) s-a activat o celula de criza Ebola, fiind introdus protocolul in spitalul La Candelaria, Tenerife. Un pacient care venea din Sierra Leone in Canare se prezinta de aproximativ opt zile cu febra de 37 cu 7, potrivit autoritatilor sanitare de pe insula.

Simptome ale bolii: febra, stare generala de rau, dureri de stomac, frisoane, rosu in gat – asemenea unei raceli banale. Dupa aceea sunt infectati ochii unde se observa mai multe vase rosii, vizibile in zona albului ocular. Urmeaza eruptiile cutanate la nivelul triunchiului care se extind pe urma la membre. Faza culminanta a bolii este cea in care pacientul incepe sa sangereze atat pe interior cat si pe exterior. Sangele curge din nas, urechi si chiar din gura (impreuna cu saliva). Acesta este si motivul pentru care virusul se mai numeste febra hemoragica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top