Connect with us

Revistateo.ro

Deserturi

Briose de post cu fructe de padure

Persoanele care tin post stiu cat de greu este sa renunte la dulciuri. Pentru ca mai este destul pana la Craciun, te poti delecta cu o reteta de briose de post cu fructe de padure, care iti va indulci ziua imediat.

INGREDIENTE

(pentru 6 buc. mari)

150 g faina

5 g praf de copt

75 g zahar de cocos

8-10 g pudra de cacao bio

70 ml ulei de floarea soarelui

1 lingurita esenta naturala de vanilie

120 ml lapte de cocos

1 lingurita otet de mere.

Pentru topping:

150 g ciocolata neagra (min 75% cacao)

1 lingura lapte de cocos

70 ml frisca lichida vegetala sau crema de cocos

15 g zahar

5 g unt de cocos

1/2 lingurita rom

1 ceasca fructe de padure

1/2 lingurita cocos.

Cum se pregatesc briosele de post

Intr-un vas se amesteca ingredientele lichide si in altul cele solide. Se toarna lichidele peste cele solide dupa ce se omogenizeaza foarte bine. Ai grija ca sa nu iasa cocoloase de la cacao.

Se pune aluatul in formele pentru briose, dupa ce s-au pus in prealabil hartii speciale pentru briose. Se preincalzeste cuptorul si se lasa clee sase briose de post la copt, timp de 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Se lasa cateva minute ca sa se raceasca, apoi se scot din forme si se pun pe un fund de lemn.

Se pregateste toppingul asfel: se topeste la microunde ciocolata cu laptele de cocos si cu untul de cocos. In cazul in care nu ai cuptor cu microunde, poti face acest lucru la bain-marie.

Citeste si: Cum faci cel mai bun cozonac. Ce greseala sa nu faci, ca sa iasa ca la cofetarie
Se foloseste apoi mixerul si se amesteca rapid cu frisca vegetala, cu zaharul si cu romul. Se adauga toppingul peste briose si apoi poti decora cu fructe de padure.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top