Connect with us

Revistateo.ro

Nu te feri de brusturi! Sunt o adevarata minune pentru sanatate!

Stiri

Brusturele este o adevarata minune pentru sanatate!

Brusturele, cunoscut si sub denumirea de ciulin, este una dintre plantele de care de obicei ne ferim, pentru ca inteapa si se agata de piele ca un lipici.

Putini stiu ca planta despre care credem ca ne face rau, ne face, de fapt, bine.

Cea mai importanta substanta din brusture este lactoria. Brusturii mai contin si alte substante si vitamine din clasa B, saruri de potasiu, inulina, ulei volatil, tanin, dar si compusi antibiotici. Se spune ca brusturii pot fi la fel de eficienti ca si penicilina.

ANGELICA DE PADURE, BENEFICIILE ULUITOARE ALE UNEI PLANTE NECUNOSCUTE

Radacina de brusture este benefica in tratamentele pentru ficat si splina. Este un puternic agent antimicrobian si are efecte depurativ. Preparatele din brusture folosesc si ca tonifiant pentru firul de par, astfel ca se poate utiliza si in tratamentele cosmetice capilare.

Brusturele trateaza acneea si furunculoza, printre altele. Reduce, de asemenea, formarea acidului litocolic care este hepatotoxic, mutagen si partial carcinogen. Mai mult, uleiul din seminte de brusture poate fi utilizat in tratamente cosmetice dermatologice, actionand asupra dermatitelor seboreice.

Curata colonul

Ceaiul de brusture este foarte bun pentru eliminarea toxinelor din organism. Aceasta licoare curata colonul si este ca un pansament pentru ficat. Fierbe doi pumni de brusture in apa, pana da in clocot. Consuma ceaiul pe stomacul gol, inainte de prima masa a zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top