Retete
Bulgărași de zăpadă
Bulgărașii de zăpadă reprezintă un desert dulce și pufos care îi va încânta pe toți musafirii voștri. Cu o surpriză delicioasă în mijloc, aceștia vor fi un adevărat deliciu, atât pentru copii cât și pentru adulți.
Ingrediente:
– 150 de grame de unt
– 250 de grame de făină
– esență de vanilie
– 150 de grame de nuci tocate
– 100 de grame de zahăr pudră
– un praf de sare
– 2 linguri de lapte
– 5 linguri de gem de căpșuni
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător se bate untul cu zahărul și esența de vanilie, până ce zahărul se topește și compoziția devine pufoasă. Se adaugă făina, praful de sare și laptele. Se formează un aluat consistent la care se adaugă nucile tocate fin. Acest aluat se învelește în folie de plastic și se dă la frigider pentru două ore.
Se scoate aluatul din frigider și se formează mici bile, care se taie în jumătăți cu ajutorul unui cuțit cu lama fină. Cu ajutorul degetului se fac mici adâncituri în fiecare jumătate, care se umplu cu gem. Se unesc apoi jumătățile rulându-le ușor între palme.
Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se așează biluțele din aluat la distanță una de alta și se lasă la copt timp de 10-15 minute. Se scot apoi, se lasă la răcit și se trec prin zahăr pudră.
Poftă bună!