Dieta si Sport
Bun si sanatos. Cum sa-ti faci inghetata dietetica la tine acasa
Inghetata dietetica. Pentru ca tinem la silueta noastra, ne ferim de multe ori de inghetata pe motiv ca are multe calorii.
Stiati insa ca exista si inghetata care te ajuta la dieta? Fie ca vorbim despre inghetata din suc de grapefruit sau inghetata cremoasa din pepene galben ori din cocos si migdale, oricare din cele trei retete se poate pregati chiar la tine in bucatarie.
Inghetata dietetica din sucul de grapefruit contine doar 83 de calorii portia. Aceasta inghetata este inspirata din gelateriile italienesti si are un gust fabulos pe care trebuie sa il cunosti chiar si daca tii o cura de slabire: un mic rasfat nu strica niciodata!
Ingrediente:
Sucul a 4 grefe
2 linguri de ciocolata alba dietetica razuita
50 g de indulcitor sau dupa gust
Se pune sucul de graperfuit intr-o oala alaturi de indulcitor. Se fierb la foc mic 10 minute dupa care se va turna sucul de grapefruit fiert in recipiente. Dupa ce s-a racit complet, amesteca sosul obtinut cu fulgii de ciocolata alba si pune la congelator 2 ore.
CITESTE SI: INGHETATA FACUTA LA TINE ACASA PENTRU COPILUL TAU
Pepenele galben, unul dintre cele mai delicioase fructe pe care il consumam pe timp de vara, poate fi vedeta inghetatei preparate la tine acasa. O portie de inghetata dietetica cremoasa cu pepene galben are doar 53 de calorii.
Ingrediente:
1 pepene galben mic
1 iaurt mic degresat
O lingura de indulcitor
3 picaturi de esenta de vanilie bourbon
Se pune pepenele taiat bucatele in congelator peste noapte. In ziua urmatoare, adauga intr-un blender bucatile de pepene congelat dupa care amesteca rezultatul obtinut cu iaurtul, indulcitorul si esenta de vanilie pana obtii o compozitie omogena. Se pune inghetata in recipiente si se lasa in congelator pana la doua ore.
CITESTE SI: DIETA MIRACULOASA CU PEPENE VERDE
Inghetata dietetica din cocos si migdale are ceva mai multe calorii pentru o portie: 130, dar este la fel de gustoasa.
Ingrediente:
50 g de migdale crude
3 picaturi de esenta de migdale
4 linguri de esenta de rom
100 ml lapte degresat
Doua iaurturi mici 0% grasimi (150 g)
3 linguri de cocos razuit
2 linguri de indulcitor pudra
Se inmoaie timp de o ora migdalele cu esenta de rom pana se impregneaza in migdale romul. Apoi se taie migdalele in bucati mici si se amesteca cu restul ingredientelor, pana cand obtii o pasta omogena. Pune inghetata intr-un bol sau un recipient special in frigider si amesteca compozitia din 3 in 3 ore. Inghetata se lasa o noapte in congelator iar a doua zi se serveste in cupe.