Stiri
Bunătăți de weekend: Mere coapte
Ingrediente:
– o cană de fulgi de ovăz
– o cană de lapte de migdale
– un vârf de cuțit de sare de mare
– 3/4 linguriță de scorțișoară
– 1/4 linguriță de nucșoară
– 1 linguriță de extract de vanilie
– 4 mere de mari
– 1/4 nuci tocate
– 2 lingurițe de sirop de arțar
CITEȘTE ȘI: PLĂCINTĂ DELICIOASĂ CU PERE
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul și se unge o tavă cu puțin unt. Într-un bol se amestecă fulgii de ovăz, laptele, sarea, scorțișoara, nucșoara și extractul de vanilie.
Se pregătesc merele. Cu ajutorul unui cuțit se scoate miezul, lăsând o margine de 1/2 cm. Se păstrează partea de jos a mărului, pentru susținerea compoziției cu care urmează să fie umplut.
În amestecul cu fulgi de ovăz se adaugă nucile zdrobite și siropul de arțar. Se omogenizează foarte bine compoziția și se umplu merele cu ea. Folosiți o linguriță pentru a le umple uniform.
Se așează merele în tava pregătită și se coc timp de 30 de minute, neacoperite. Se scot din cuptor și se stropesc cu sirop de arțar, frișcă, sau înghețată.